Muslingesuppe med safran

Muslingesuppe med safran
Foto Henrik Freek Christensen
Det er søndag og fortsat suppevejr, så i hælene på min spicy bønnesuppe med chorizo, får du i dag den her fantastisk dejlige muslingesuppe med safran, fløde og fennikel. Efterhånden er muslinger blevet noget, du kan finde i de fleste større supermarkeder, og hurra for det. Udover at smage himmelsk, så er der tale om en super sund spise. Både linemuslinger, der vokser lige under havets overflade, og vilde muslinger fra bankerne på hav- og fjordbund indeholder en stor mængde vitaminer og mineraler. De indeholder blandt andet 3-4 gange så meget jern som oksekød, og så er de samtidig rige på de sunde omega 3-fedtsyrer, hvilket gør, at de kategoriseres som halvfede fisk. De har samtidig et højt indhold af både A-, E- og B12-vitamin samt jod, zink og selen. Det bedste må dog næsten være, at de er utroligt nemme at tilberede. Her kommer der tre gode muslingeopskrifter med fransk, italiensk og asiatisk inspiration, der kan laves i en ruf.
Foruden de sundhedsmæssige fordele, så er der også mange andre gode grunde til at spise blåmuslinger, hvis miljøhensyn er med til at bestemme, hvad der ryger i indkøbskurven. Ifølge Fødevareministeriet er der tale om en af de mest CO2-neutrale proteinkilder blandt vore fødevarer. At de så samtidig er med til at rense og filtrere vandet, da de lever af mikroalger, er en ekstra bonus. I Limfjorden, hvorfra en stor del af de danske blåmuslinger kommer fra, fjernes cirka ni kilo kvælstof og et kilo fosfor, for hvert ton muslinger der høstes (kilde: Dansk Skaldyrcenter).
Opskriften på muslingesuppe er virkelig nem at gå til, og så smager den altså bare helt vildt lækkert. Den er både god som en forret til gæstemiddagen (i så fald kan retten strækkes til seks personer), eller som hovedret på en dag, hvor der gerne må komme noget særligt lækkert på menuen. Se også mine andre muslingeopskrifter: gratinerede blåmuslinger, blåmuslinger med øl og snaps og hvidvinsdampede blåmuslinger med gulerod og fennikel.

Muslingesuppe med safran

Muslingesuppe med safran og fennikel

Skøn opskrift på cremet suppe med blåmuslinger, safran, fennikel og urteolie. Sidstnævnte er dog mest på af æstetiske årsager og kan nemt udelades. 
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse15 min
I alt35 min

Ingredienser

  • 1,5 kg blåmuslinger
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olie til stegning
  • 2 glas hvidvin
  • 1 nip safrantråde
  • 5 dl fiske- eller hønsefond
  • 2 dl piskefløde
  • 20 g smør
  • 1 fennikel
  • Pynt: Dild eller fennikeltop og evt. urteolie

Fremgangsmåde

  • Rens blåmuslingerne, og kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig efter et bank mod køkkenbordet. Hak løg og hvidløg. Varm lidt olie i en stor gryde og sautér løg og hvidløg i et par minutter, uden at de tager farve. Hæld blåmuslinger og hvidvin i gryden og læg låg på. Damp i ca. 5 minutter, eller til blåmuslingerne har åbnet sig. Lad blåmuslingerne køle af, til de kan håndteres, og sigt væden over i en ren gryde uden eventuelle sandrester. Pil de fleste blåmuslinger ud af skallerne, men gem et par håndfulde til pynt.
  • Bring muslingefonden i kog og tilsæt safran, fond og fløde. Lad det simre i cirka 5 minutter og smag til med salt og peber. Halvér fenniklen og skær den i tynde skiver. Sautér i smør på en pande i 3-4 minutter.
  • Tag suppegryden af varmen og tilsæt de pillede muslinger. Anret den i skåle sammen med muslinger i skal, stegt fennikel, dild eller fennikeltop samt evt. et par dråber urteolie.
  • Servér med godt brød.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments