Spicy bønnesuppe med chorizo

Spicy bønnesuppe med chorizo

SPONSERET

Efteråret har for alvor ramt landet i dag med både regn og et blæsevejr så heftigt, at de ellers tunge krukker med planter på altanen væltede mere end én gang. Det er i min bog et rigtigt suppevejr, så her får I opskriften på en helt perfekt efterårssuppe, som er spækket med sunde grøntsager. Nu hvor vejret skifter, og forkølelsessæsonen er på trapperne, er det bare om at fylde kroppen med en masse gode grøntsager – og ikke mindst de vitaminer og antioxydanter, der følger med.
Opskriften er blevet til i et samarbejde med Bonduelle (se flere opskrifter med bælgfrugter på deres hjemmeside), og det er deres black eyed-bønner, som jeg har brugt som fyld i suppen. Man kan dog også sagtens bruge andre bælgfrugter som hvide bønner, der også passer rigtig godt med resten af suppens ingredienser. Bælgfrugter har den fantastiske funktion, at de både mætter og bidrager med protein. Det er begge dele fordele, hvis du som jeg går og tænker på at skære lidt ned for kødforbruget enten af økonomiske, sundhedsmæssige eller miljømæssige årsager. Suppen her er dog ikke fuldstændig vegetarisk. Jeg har nemlig også brugt chorizo, som er en fantastisk smagsgiver. Sammen med bønnerne, chilien og de mange grøntsager, får suppen en super dejlig dybde, og der er altså tale om den rene comfort food, når det rusker i træerne udenfor.
Foretrækker du en fuldstændig vegetarisk udgave af suppen, så kan du sagtens droppe chorizoen, samt erstatte hønsefonden med grøntsagsbouillon. Jeg har i øvrigt her brugt tørret timian, men har du frisk, smider du naturligvis bare den i. Det samme kan du gøre med et par stængler persille. Det bliver suppen kun endnu bedre af. Husk dog lige at fiske urtestænglerne op, inden du serverer suppen. De har udtjent deres funktion, og de er ikke så spændende at tygge i.
Normalt er jeg fan af ostebrød til suppe, men fordi denne suppe er så kraftig i smagen med både chili og chorizo, så synes jeg, at et rigtig godt surdejsbrød er bedst her.

Spicy bønnesuppe med chorizo

4 personer

  • 200 g chorizo
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 chilipeber
  • 4 stilke bladselleri
  • 1 rød, gul eller orang peberfrugt
  • 4 gulerødder
  • Olivenolie til stegning
  • 1 tsk tørret timian
  • 2 laurbærblade
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 l hønsefond/-bouillon
  • 1 dåser black-eyed bønner
  • 1 god håndfuld snittet grønkål
  • Salt, peber

Skær chorizoen i mundrette bidder. Pil og hak løg og hvidløg, og hak chilien. Snit bladsellerien, og skær peberfrugterne i grove tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern.
Varm en god sjat olivenolie i en stor gryde, og steg chorizoen i et par minutter. Tilsæt grøntsagerne, chilien og hvidløgene, og steg videre ved jævn varme i 4-5 minutter. Tilsæt timian, laurbærblade og flåede tomater – mos dem lidt med grydeskeen. Hæld nu bouillonen i gryden, og bring den i kog. Lad det hele simre i 10-15 minutter, og tilsæt bønnerne og den snittede grønkål. Lad dem simre med i et par minutter, og smag suppen til med salt og peber. Justér eventuelt smagsbalancen med ekstra chili, citronsaft og sukker.
Servér med godt brød.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments