Annonce

Salat med pulled pork og karamelliserede æbler

Pulled pork
Foto Sarah Coghill

Pulled pork tilberedt i ovn er en af de mest populære opskrifter her på bloggen, så her kommer endnu en variant af den himmelske spise. Som bekendt er den helt fantastisk i en hjemmelavet burgerbolle med coleslaw, et par løgringe og en hjemmelavet barcecuesauce, men indimellem kan det dog være lækkert med et lidt lettere setup. Det var netop idéen bag min salat med pulled pork til smagogbehags sensommernummer, som også kan være et bud på perfekt restemad, hvis man har køleskabet fyldt med det fantastisk smagfulde og møre svinekød, men ikke kan klemme flere burgere ned.

Til denne omgang pulled pork har jeg droppet den traditionelle barbecuerub og i stedet gnedet grissebassen i en blanding af brun farin og sennep (iøvrigt min yndlingsglasering til skinke). Herefter røg den i en lun ovn i en 12 timers tid, inden den blev revet fra hinanden med to gafler og nydt i selskab med friséesalat, løvstikke og karamelliserede æbler. Svinekød går nemlig særdeles godt til æbler. Vi kender kombinationen herhjemme fra æbleflæsk, og også i England er en æblesauce klassisk tilbehør til flere af grisens udskæringer.

Pulled pork salat

 Foto Sarah Coghill

Salat med pulled pork og karamelliserede æbler

Salat med pulled pork og karamelliserede æbler

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 75 g sukker
  • 75 g salt
  • 1 L vand
  • 600 g nakkefilet
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. Dijonsennep
  • 2 spsk. olie
  • 1 spsk. stegesky
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 2 æbler
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. sukker
  • Salatblade (fx friséesalat)
  • ½ bdt. løvstikke (valgfri)

Fremgangsmåde

  • Rør sukker og salt ud i vandet, læg nakkefileten heri og stil på køl i 12 timer. Dup nakkefileten tør og læg i et ovnfast fad. Bland brun farin og sennep og fordel oven på. Steg i ovn ved 100° i cirka 12 – 14 timer, indtil stegetermometeret viser 95° (går det for langsomt, kan man skrue ovnens temperatur op på 100 – 105 grader.
  • Skræl æbler og skær i både. Smelt sukker på en varm pande, tilsæt smør og karamelliser æblebådene.
  • Bland olie med 1 spsk. stegesky og eddike.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments