Stegte sild i eddike

stegte sild i eddike - nem opskrift
Stegte sild i eddike er en fast del af vores smørrebrødskultur, og alt andet ville da også være en skam, da de smager forrygende – hvis de altså er hjemmelavede. Hermed ikke sagt, at jeg ikke har købt den færdiglavede version adskillige gange, men den hjemmelavede kan noget helt særligt, som gør, at jeg er stor tilhænger – balancen mellem det sure og det søde kan tilpasses, så det passer til lige netop dine smagsløg. Personligt finder jeg supermarkedets versioner alt for stærke i smagen, så jeg kommer vand i min lage, hvilket giver en lidt mildere smag.
Jeg har allerede skrevet om stegte sild i eddike én gang her på bloggen, men efter jeg lavede disse på billedet for kort tid siden, fik jeg lyst til at bringe opskriften her på bloggen igen – ikke bare fordi det smager himmelsk, men også fordi, at det tidligere indlæg var ganske kort. Dengang havde jeg travlt med mit projekt om julemad, og denne gang er det hovedopgaven, som optager mig de fleste af mine vågne timer – alligevel ser det ud til, at lysten til at tilberede traditionel, dansk mad får sneget sig ind. Desuden synes jeg, at der var en del mere, som burde have været med dengang, da der mere at sige om denne frokostklassiker.

Stegte sild i eddike
Først og fremmest skal mængdeangivelserne af eddike og sukker blot tages som inspiration, da balancen mellem det sure og søde sagtens kan ændres. Det hele afhænger af hvilken type lage, man foretrækker. Som nævnt kan jeg godt lide, at den er lidt mildere i smagen, så derfor tilsætter jeg vand. Det kan dog sagtens udelades.
Min version er ret simpel og klassisk, men man kan også vælge tilsætte forskellige krydderier. Det kan være et par laurbærblade eller lidt gulerod, men man kan også gøre som smørrebrødskogen Adam Aamann og tilsætte kanel, stjerneanis, hele nelliker og korianderfrø.
Stegte sild i eddike

Stegte sild i eddike

Stegte sild i eddike

Nem og klassisk opskrift på stegte sild i eddike. Lav dem gerne et par dage før, I skal spise dem. 
5 fra 5 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse12 min
I alt17 min

Ingredienser

  • 6 sildefileter ((ca 500 gram))
  • smør til stegning
  • 1 dl rugmel
  • salt
  • peber
  • 4 dl eddike
  • 3 dl sukker
  • 1 - 2 dl vand ((valgfri))
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 løg (skåret i skiver)

Fremgangsmåde

  • Klip rygfinnen af sildefileterne, bland rugmel med salt og peber og vend herefter sildefileterne i det krydrede rugmel. Fold dem sammen på langs, og steg dem i smør i cirka fire minutter på hver side.
  • Mens sildefileterne køler af, gives eddike, sukker, vand og peberkorn et kort opkog, så sukkeret smelter. Lad det herefter køle af en smule. Læg sildefileterne og løgringe lagvis i en beholder, hæld lagen over, dæk og stil på køl, indtil de skal spises.
  • For at få det bedste resultat, må sildefileterne gerne trække et par dage i lagen, inden de skal spises.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

28 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments