Foodfanatics julefavoritter

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg knuselsker julen. Det hænger naturligvis sammen med madens vigtige rolle i forbindelse med højtiden, der for mig næsten er lige så vigtig som samværet med familien. Selv om jeg er stor fan af mad fra andre lande, så er der noget helt og aldeles dejligt over gensynet med de gamle juleklassikere på middagsbordet. Når jeg fejrer jul hos min familie i Århus, er der altid and på bordet, og er vi mange til spisning, smider vi gerne to ænder i ovnen. Min mor har allerede meddelt, at hun smækker benene op i år og lader mig stå for den langtidsstegte and, mens min søster laver risalamande. Mens duften af jul spreder sig i hele huset, tager vi plads foran skærmen til Disneys årlige juleshow. Er der mon andre, der heller aldrig bliver for gamle til den slags?

Jeg har gennem årene delt flere af mine julefavoritter her på bloggen og for at gøre det lidt nemmere at finde inspiration til julemiddagen, julefrokosten og julehyggen i år, har jeg her samlet min personlige favoritter. Jeg håber, at det kan inspirere til en masse glade stunder i køkkenet.

Til julefrokosten

stegte sild i eddike

Stegte sild i eddike

Min personlige favorit, når det gælder sild, er uden tvivl hjemmelavede stegte sild i eddike. Industriversionen har det med at blive alt for sur og sød, så derfor er de hjemmelavede langt bedre efter min mening, da man selv kan justere smagsbalancen. Faktisk er de også helt utroligt nemme at lave, og sild er en billig råvare. Der er virkelig ingen undskyldning for ikke at lave dem selv.

Se opskriften på stegte sild i eddike.

marinerede sild 1

 Marinerede sild

Ingen julefrokost kan føles helt rigtig uden marinerede sild på bordet. Først fanger man et par spegesild hos fiskehandleren, som man udvander. Herefter tager det kun et øjeblik at lave sine egne marinerede sild.
Se opskriften på marinerede sild.
karrysalat

Hjemmelavet karrysalat

Her er der tale om endnu en klassiker på julebordet, som slet ikke kan sammenlignes med den karrysalat, der kan købes i supermarkederne. Nem at lave, fantastisk lækker og helt og aldeles uundværlig til de marinerede sild.
Se opskriften på hjemmelavet karrysalat.

Til julemiddagen

andesteg

Langtidsstegt and

Som bekendt sværger jeg til langtidsstegt and, da det efter min mening giver det bedste, møreste og saftigste resultat. Her får i min opskrift på denne lækre spise, som jeg foretrækker at sætte i ovnen om morgenen. Når anden er kølet af, parterer jeg den, inden den atter kommer ind i ovnvarmen igen lige inden servering.
Se opskriften på langtidsstegt and.
Andebryst med græskar og radicchio

Andebryst med græskar, raddichio og portvinssauce

Nogle gange kan det være lækkert med lidt alternativ julemad, og især hvis man ikke er så mange til bords, så kan det være lidt voldsomt med en helstegt and. Selv lavede jeg andeconfit i fjor, som er en fremragende spise, men skal det være endnu mere alternativt, så her jeg her et oplagt bud.
Se min opskrift på rosastegt andebryst med tilbehør.
risalamande

Risalamande

Den lyder både fransk og fornem, men er faktisk pæredansk, og så er den hos mig obligatorisk morgenmad den 25. december. Risalamande er en af de juleklassikere, som jeg glæder mig allermest til.

Se opskriften på risalamande.

Til den søde tand

brændte mandler

Brændte mandler

De kan laves på 10 minutter og smager helt og aldeles fremragende, så derfor ryger de brændte mandler også med på listen. Herudover skal man kun bruge to ingredienser, hvis man ikke tæller vandet med.

Se opskriften på brændte mandler.

apple

Kandiserede æbler

Her er der tale om en lækker julegodte, som jeg dog ikke selv laver så ofte. De ryger dog mad, da det er en sjov form for slik, som man kan lave til familiens yngste. Pynt med kokos, kagekrymmel eller måske endda chokolade. Mulighederne er uendelige.

Se opskriften på kandiserede æbler.

rocky road

Rocky road

Jeg kan ikke lave en liste over mine yndlingsjulegodter uden at tage rocky road med, for jeg har allerede frembragt to portioner denne december, og jeg skal ikke afvise, at jeg når op på tre inden jul. Denne lækre konfektagtige sag består af chokolade smeltet med en smule sirup og smør. Herefter vendes de sammen med skumfiduser, knuste kiks og rosiner. Man kan naturligvis variere fyldet, alt efter hvad man personligt foretrækker.

Se opskriften på rocky road.


Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments