Hjemmelavet karrysalat

karrysalat - nem og lækker opskrift på klassisk karrysalat med æble, løg og drueagurk
Jeg fortsætter juletemaet endnu engang, nu hvor juleaften nærmer sig med hastige skridt. Læsere af denne blog har nok for længst fundet ud af, at jeg elsker god, gammeldags dansk mad, og højtiderne er en fantastisk undskyldning for at give sig i kast med klassikere fra mormorkøkkenet, hvori smørrebrød er en vigtig del. Den anden dag lagde jeg opskriften på marinerede sild på bloggen, og derfor er det nu kun passende, at i får opskriften på den faste følgesvend, karrysalat, når vi i dag serverer sild.
Karrysalat er en af de ting, som jeg til tider kan have et lidt anstrengt forhold til. Servér supermarkedernes version for mig, og jeg tager en lille bitte smule til sildene, men er vi ude i den hjemmelavede version, så er det en helt anden sag. Jeg synes, at den har en mildere og bløde smag end den færdigkøbte.

Karrysalat med variation

Min opskrift på karrysalat er med kogt æg, syltet drueagurk, løg og ikke mindst æble for dets sur-søde kvaliteter og sprødhed. Jeg synes selv i al beskedenhed, at det er en virkelig skøn kombination. Det er naturligvis et spørgsmål om smag og behag som så meget andet. Foretrækker du en karrysalat med lidt mere kant, kan du sagtens tilføje lidt ekstra drueagurk, løg eller karry.
Personligt foretrækker kombinationen af den cremefraiche på 18 % og lidt mayonnaise til at runde smagen af med. Det giver efter min mening det bedste resultat.
Lyst til mere i samme genre? Se også min opskrift på karrysild med æble og fennikel samt de marinerede sild med kapers og urtecreme.

Hjemmelavet karrysalat

Karrysalat

Skøn karrysalat til sildemaden. Virkelig nem opskrift på den klassiske medspiller på julefrokostbordet. 
4.5 fra 6 stemmer

Ingredienser

  • 1 æg
  • 1 syltet drueagurk
  • ½ æble
  • 1/4 løg
  • 1,5 dl cremefraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp sort peber

Fremgangsmåde

  • Kog ægget i cirka ti minutter, og lad det køle af.
  • Pil skallen af ægget, og hak det groft. Hak drueagurken groft, skræl æblet, og skær det i små tern. Pil og riv løget. Bland alle delene sammen med cremefraiche, mayonnaise, karry, gurkemeje, salt og peber.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

13 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments