Andebryst med orangesauce

andebryst med orangesauce
Foto Chris Tonnesen
For mig er and en helårsspise, selv om de fleste måske forbinder det med julen. Jeg synes dog, at det er en skam, hvis vi skal vente et helt år, før denne skønne spise atter kommer på bordet. And bruges også flittigt i det thailandske køkken, som af gode grunde står mit hjerte nært. Uanset om and er en helårsspise hjemme hos dig eller ej, så er det ikke til at komme udenom, at den søde juletid er højsæson for and. I dag kommer der derfor en skøn og nem opskrift på andebryst med orangesauce. Det er en klassiker fra det franske køkken, som jeg er stor fan af, og som jævnligt inspirerer kokkerierne i mit køkken.
Ud over, at retten er nem at lave, er jeg også begejstret for saucen til den. Den er fyldt med friskheden fra appelsiner, og er derfor ikke så tung som den almindelige brune version. Syren fra appelsinerne passer fremragende sammen med den federe andesmag. Hvis du ikke har haft fornøjelsen før, så prøv selv at se.
Meget af den mad, vi spiser i julemåneden, er til den fede side, så derfor hilser jeg denne lettere variant velkommen. Derfor er denne opskrift også oplagt at servere til eksempelvis en lidt anderledes julefrokostmenu. Det gør gensynsglæden med den klassiske andesteg med andesauce og rødkål endnu bedre juleaften.

Vild med and?

Hvis du har lyst til at udforske andre opskrifter med and, vil jeg tippe dig om disse lækre af slagsen: Perfekt langtidsstegt and (den eneste opskrift du behøver til juleaften) eller opskriften på hjemmelavet andeconfit med en trin-for-trin-guide. Er du som jeg vild med thaimad, så giv også min andebryst i rød karry et forsøg. Den er et evigt hit hos alle, jeg har serveret den for.
Opskriften på andebryst med orangesauce er oprindeligt lavet til Torvehallernes magasin Madro, og billederne er skudt af dygtige Chris Tonnesen. Han er også fotografen bag både Kødfri Mandag og Flere Kødfrie Dage.

Andebryst med orangesauce

Andebryst med orangesauce

Skøn og lækker opskrift på andebryst med orangesauce. Denne franske klassiker med and er et skønt alternativ til den klassiske danske udgave med brun andesauce og rødkål. 
5 fra 3 stemmer
Antal: 4
Forberedelse15 min
Tilberedelse20 min
I alt35 min

Ingredienser

  • 2 store andebryster
  • 3 spsk. sukker
  • 1,5 spsk. hvidvinseddike
  • 2 økologiske appelsiner
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 4 dl andefond
  • 25 g koldt smør i tern
  • Salt, peber

Noter

Nyd eventuelt andebrystet med ovnstegte kartofler og en god frisk salat med rødkål og nødder. 

Fremgangsmåde

  • Rids fedtet på andebrysterne, og gnid med groft salt. Brun dem med skindsiden nedad på en tør pande, skru ned for blusset og vend andebrysterne. Lad dem stege færdigt i cirka 8-10 minutter afhængigt af andebrysternes tykkelse, til de er rosa. Lad dem hvile inden udskæring.
  • Smelt sukkeret på en pande ved jævn varme, tilsæt eddike, appelsinskal (revet eller i strimler) og appelsinsaft, og lad det simre, til halvdelen af væden er fordampet. Tilsæt nu andefond, og kog atter ind, til halvdelen er fordampet. Tag panden af varmen, og pisk kolde smørtern i et efter et, og smag til med salt og peber. Skær appelsinerne ud i fileter, og tilsæt dem appelsinfileterne inden servering.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments