Skøn og lækker opskrift på andebryst med orangesauce. Denne franske klassiker med and er et skønt alternativ til den klassiske danske udgave med brun andesauce og rødkål.
4,80 fra 5 stemmer
Servings: 4
Forberedelse15 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
I alt35 minuttermin
Ingredients
2store andebryster
3spsk.sukker
1,5spsk.hvidvinseddike
2økologiske appelsiner
2dlfriskpresset appelsinsaft
4dlandefond
25gkoldt smør i tern
Salt, peber
Noter
Nyd eventuelt andebrystet med ovnstegte kartofler og en god frisk salat med rødkål og nødder.
Fremgangsmåde
Rids fedtet på andebrysterne, og gnid med groft salt. Brun dem med skindsiden nedad på en tør pande, skru ned for blusset og vend andebrysterne. Lad dem stege færdigt i cirka 8-10 minutter afhængigt af andebrysternes tykkelse, til de er rosa. Lad dem hvile inden udskæring.
Smelt sukkeret på en pande ved jævn varme, tilsæt eddike, appelsinskal (revet eller i strimler) og appelsinsaft, og lad det simre, til halvdelen af væden er fordampet. Tilsæt nu andefond, og kog atter ind, til halvdelen er fordampet. Tag panden af varmen, og pisk kolde smørtern i et efter et, og smag til med salt og peber. Skær appelsinerne ud i fileter, og tilsæt dem appelsinfileterne inden servering.