Nem og klassisk opskrift på stegte sild i eddike. Lav dem gerne et par dage før, I skal spise dem.
4,80 fra 10 stemmer
Servings: 6personer
Forberedelse5 minuttermin
Tilberedelse12 minuttermin
I alt17 minuttermin
Ingredients
6sildefileter((ca 500 gram))
smør til stegning
1dlrugmel
salt
peber
4dleddike
3dlsukker
1 - 2dlvand((valgfri))
10sorte peberkorn
1løg(skåret i skiver)
Fremgangsmåde
Klip rygfinnen af sildefileterne, bland rugmel med salt og peber og vend herefter sildefileterne i det krydrede rugmel. Fold dem sammen på langs, og steg dem i smør i cirka fire minutter på hver side.
Mens sildefileterne køler af, gives eddike, sukker, vand og peberkorn et kort opkog, så sukkeret smelter. Lad det herefter køle af en smule. Læg sildefileterne og løgringe lagvis i en beholder, hæld lagen over, dæk og stil på køl, indtil de skal spises.
For at få det bedste resultat, må sildefileterne gerne trække et par dage i lagen, inden de skal spises.