Rabarbertrifli

Rabarbertrifli
Trifli er en af mine favoritdesserter, og denne rabarbertrifli med knuste makroner og fløjlsblød vanillecreme toppet med flødeskum var som solskin på glas, da jeg serverede den på en kold og våd søndag. Opskriften på rabarbertrifli er dejligt nem at lave, så længe man husker, at både vanillecremen og den sukkerkogte rabarber skal have tid til at køle af.
Rabarbertriflien var et resultat af en forespørgsel på min facebookside, hvor jeg spurgte, hvilke ingredienser, man helst så brugt på bloggen. Rabarber vandt, selv om asparges også fik en hel del stemmer, og foruden denne dessert har det indtil videre ført til en opskrift på rabarberkompot (rabarberfans må også lige tjekke opskriften på rabarberkage og rabarbertærte – især sidstnævnte er en favorit hos mig).

Jeg valgte at lave den engelsk inspirerede version, hvor vanillecreme og flødeskum udgør hvert deres lag, men hvis man foretrækker det, kan man også blot vende pisket fløde med cremen, efter den er kølet af. Opskriften på vanillecreme er inspireret af en opskrift fra smagogbehag, og fordelen ved den er, at man ikke skal vente på, at cremen legerer, mens der røres som en gal. Majsstivelsen, som jeg har reduceret en anelse i min udgave, gør nemlig, at risikoen for at cremen skiller reduceres. Når cremen er færdig, kan man lægge et lag husholdningsfilm over overfladen. På den måde slipper man for “skind” på toppen.

Rabarbertrifli med vaniljecreme, flødeskum og makroner

Opskriften passer fire personer.
Ingredienser

  • 450 g rabarber
  • 100 g sukker
  • 0,5 dl vand
  • 1 portion vanillecreme (se opskrift længere nede)
  • 2 dl fløde pisket til skum
  • Makroner

Rens rabarber og skær i mindre stykker på ca. 3 – 4 cm. Kom i en gryde sammen med sukker og vand. Bring i kog og lad simre, indtil rabarberstykkerne er møre. Køl af.
Lav vanillecremen som anvist forneden. Læg et lag rabarber efterfulgt at knuste makroner, vanillecreme og til sidst flødeskum i glas.
Vanillecreme

  • 3,5 dl mælk + 0,5 dl
  • 1 dl fløde
  • 70 g sukker
  • 30 g majsstivelse
  • 0,5 vanillestang
  • 4 æggeblommer (pasteuriserede)

Kom 3,5 mælk, fløde og kornene fra en halv vanillestang (kom gerne den tomme stang i, men husk at fiske den op inden næste step) i en gryde og bring i kog. Kom sukker, majsstivelse, æggeblommer og den resterende mælk i en skål og pisk sammen. Pisk herefter i den kogende mælk, bring atter gryden i kog under piskning, og tag straks af varmen, når blandingen atter er i kog, og cremen er tyknet. Hæld i en kold skål og lad køle af inden brug. Pisk evt. op inden den lægges i lag med resten af trifiliens elementer.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments