Rabarberkompot med vanilleis

Rabarberkompot med vanilleis
Jeg spurgte for kort tid siden på min facebookside, hvilket tema der ville være mest populært på bloggen. Vi er nu på vej ind i den skønneste sæson for gode danske råvarer, og mange har nok som jeg set frem til gensynet med især asparges, jordbær og ikke mindst rabarber. Ud af de tre var det tydeligt, at der var mest stemning for opskrifter med rabarber, selv om asparges også fik en hel del stemmer. Jeg har allerede sneget én opskrift med flotte danske asparges ind på bloggen (se opskriften på kyllingefrikassé med asparges) og lidt over et kilo venter lige nu på mig i køleskabet, men i den kommende tid vil jeg forsøge at fokusere på de søde og syrlige røde stængler, som lige nu skyder op fra den danske muld landet over.
På bloggen er der allerede opskrifter på rabarberkage og rabarbertærte, som begge varmt kan anbefales, og her kommer endnu én i den søde genre. Rabarberkompot med vanilleis er en meget nem og hurtig rabarberdessert, som man kan bikse sammen på ingen tid. Den smager fremragende, og så er den en fryd for øjet på en den der rustikke og lidt tilfældige måde. Jeg skar rabarberstænglerne 6 – 7 cm lange stykker, da jeg gerne ville bevare en vis struktur i dem, men det er en smagssag.

Jeg serverede den blot med en købt vanilleis, men har man mod på at lave den selv, kan i se to forskellige opskrifter på vanilleis her. Man kan også droppe vanilleisen og i stedet servere den med eksempelvis skyr, marscarpone eller cremefraiche rørt op med lidt sukker og evt. vanille. Jeg tilsatte desuden lidt vanilleessens til kompotten, men kornene fra en halv stang vanille ville også gøre sig godt heri.

Rabarberkompot med vanilleis

Rabarberkompot med vaniljeis

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 – 450 g rabarber (renset og skåret i mindre stykker)
  • ca. 80 g sukker
  • 2 spsk. vand
  • Evt. 1 tsk. vanilleessens eller kornene fra en halv stang vanille

Fremgangsmåde

  • Skyl den udskårne rabarber og kom i en gryde med det vand, der hænger ved. Tilsæt sukker, vand og evt. vanille og bring gryden i kog under låg. Lad simre, til rabarberstænglerne lige akkurat er møre. Undgå at røre for meget i gryden undervejes, da stænglerne nemt kan miste formen. Lad kompotten køle af en smule, inden den serveres.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments