foodfanatic.dk

  • Hjem
  • Abonnér
  • Opskrifter
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Kontakt

Mini lobster rolls

9. marts 2016 by foodfanatic Leave a Comment

Lobster rolls

Foto Henrik Freek Christensen

Det der med lobster rolls var noget, jeg første gang stødte på under et besøg i New York for en håndfuld år siden. Hvis man skal oversætte det direkte til dansk, så vil den bedste oversættelse sandsynligvis være “hummer-hotdog”. Ordet klinger af noget dejligt modsatrettet med en dekadent råvare som hummer i noget så simpelt som et hotdog-brød. Jeg er fan.

Jeg lavede ovenstående omgang til smagogbehags nytårsnummer, hvor tanken var, at den skulle serveres som en hapser. Den er nu også rigtig god som måltidsindleder eller som en god frokost. I modsætning til almindelige hotdogs, hvor jeg oftest er doven og køber brødet, så er det altså værd at bage brødet her selv, da der her er tale om lidt af en luksusspise. 

Det er ofte muligt at købe kogte hummere, men skulle du få fingrene i et par levende eksemplarer, så har jeg skrevet lidt om, hvordan du klarer kogetjansen lige her.

Mini lobster rolls

Ca. 20-25 stk.

  • 3 dl mælk
  • 30 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 50 g smør
  • 5 dl hvedemel
  • 2 æg
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 2 kogte hummere
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1-2 forårsløg
  • Friske urter og spirer til pynt

Lun mælken og smuldr gæren ud heri. Tilsæt salt og sukker og rør sammen. Smuldr smørret ind i hvedemelet og tilsæt det ene æg. Ælt grundigt, til dejen er blød og smidig, og sæt til hævning et lunt sted i 1-2 timer, til den har hævet til dobbelt størrelse. Del dejen i to og form til ruller. Skær hver rulle ud i ca. 3 cm store stykker og form til dem til små, lidt buttede aflange brød, ca. 25 stykker i alt. Lad brødene efterhæve på en bageplade med bagepapir i 1 time. Pisk det resterende æg, pensl brødene og drys med sesamfrø. Bag midt i en 200° ovn i ca. 12-15 minutter, eller til de har en flot gylden farve.

Pil hummerkødet ud af skallerne og skær det i mindre stykker. Snit forårsløg og vend det sammen med mayonnaise og citronsaft. Smag til med salt, peber og yderligere citronsaft hvis nødvendigt. Vend fyldet i de afkølede brød og top med spirer.

 

Fik du læst:

Rød vintersalat med rødbeder, quinoa og granatæble
Andesteg med appelsinsauce: Canette a l’Orange
Andebryst med græskar, braiseret radicchio og portvinssauce
Thailandske grillspyd med jordnøddesovs (moo satay)

Filed Under: Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter Tagged With: hotdog, hummer, hummer hotdog, luksus hotdog

« MIT TV-KØKKEN #4: Sådan laver du den bedste thai-karry
Gratinerede østers med hvidløg og persille »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social

Seneste nyt

juleporchetta med svesker og æble

Juleporchetta med æbler, svesker og løg

kalvegryde med øl

Kalvegryde med svampe, timian og porter

pakkekalender med 24 spiselige gaver

Spiselig pakkekalender fra Copenhagen Food

calzone med oksekød og ost

Calzone – Indbagt pizza med kødsovs og frisk mozzarella

karrysuppe med croutoner

Karrysuppe med hjemmelavede croutoner

Mine kogebøger

km_forside-1-1 Forside_FoodFanatic -Presse-1

Arkiver

Copyright

Billeder og tekst fra www.foodfanatic.dk er beskyttet af loven om ophavsret. Opskrifter må gerne bringes på andre blogs, hvis der krediteres med link til www.foodfanatic.dk, og teksten ikke kopieres direkte. Billeder må aldrig benyttes uden forudgående skriftlig aftale.

Privatlivspolitik

Læs vores privatlivspolitik.

Copyright foodfanatic.dk · Copyright by Shay Bocks ·