foodfanatic.dk

  • Hjem
  • Abonnér
  • Opskrifter
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Kontakt

Hjemmelavet falafel med yoghurtdressing

22. februar 2016 by foodfanatic 6 Comments

Falafel opskrift

Som tidligere nævnt er jeg ikke så god til det der med vegetarisk kost, men jeg vil gerne være bedre til at skære ned på mit kødforbrug. Det er både på grund af sundhedshensyn, for det er slet ikke så sundt med de store mængder kød, vi indtager herhjemme, siger de kloge. For mig handler det også om at skåne miljøet, for især produktionen af oksekød er slem. Min forrige vegetariske ret her på bloggen, panang karry med kikærter, blomkål og gulerod, viste sig at være voldsomt populær, så her får I endnu en kødfri ret, som de fleste kødelskere nok vil guffe i sig med velbehag. Jeg gør i hvert fald. 

Hjemmelavede falafler er både super nemt og lækkert. De er lavet på hovedsageligt kikærter tilsat forskellige smagsgivere, så selv om retten ikke indeholder kød, får man stadig dækket sit proteinbehov. Bemærk, at du altså ikke kan bruge kikærter fra dåse, da disse allerede er kogt. I stedet skal du købe tørrede kikærter og udbløde dem. Det er nemlig den ukogte slags, man bruger til at lave falafel. Hvis du ikke har prøvet at bruge tørrede kikærter før, vil du nok ikke synes, at 250 gram ser ud af meget, men de vokser, når de lægger i blød og suger vandet til sig. Det erfarede jeg første gang, jeg brugte tørrede kikærter, hvor jeg kom lidt ekstra i skålen. Pludselig stod jeg med enorme mængder. Jeg har aldrig lavet så meget humus på mit liv.

Jeg serverer dem gerne med en god salat eller i pitabrød med salat og en god dressing. Kombinér det evt. med rødløgssalaten fra mine lammeburgere, hvis det skal være ekstra godt. Hvis du vælger første løsning, kan det være helt vildt lækkert at sætte falaflerne på bordet med lidt godt brød og nogle forskellige dips som eksempelvis auberginedippen baba ganoush eller fetadippen med peberfrugt haydari.

Hjemmelavede falafler med yoghurtdressing

4 personer 

  • 250 g tørrede kikærter
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 bdt. bredbladet persille
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ l smagsneutral olie til stegning (fx solsikke)

Udblød kikærterne i vand i 12 timer. Skyl og dræn kikærterne og hæld dem i en skål. Hak hvidløg og løg groft og kom begge dele i skålen sammen med bredbladet persille og citronsaft. Blend til en grov fars (gerne med stavblender) og tilsæt krydderier og bagepulver. Vend det hele sammen og stil på køl i 30 minutter.

Varm olien i en pande og form kikærtblandingen til falafler. Steg dem gyldne på begge sider og læg på fedtsugende papir.

Tip: Er kikærteblandingen for våd, kan du tilsætte en smule hvedemel.

Yoghurtdressing

  • 2 dl yoghurt naturel
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. hakkede urter (gerne bredbladet persille)
  • Evt. lidt presset hvidløg

Bland alle ingredienserne og smag til.

 

Fik du læst:

Perfekt langtidsstegt andesteg
Confit af fasanlår og farseret fasanbryst med variation af rødbeder
Cassoulet - varmende fransk bondemad
Æggekage med champignon, spinat og bacon

Filed Under: Hovedretter, Opskrifter Tagged With: falafel, falafler, kikærter, vegetar opskrift

« Mit TV-køkken #2: Satayspyd med spicy agurkesalat
Mit TV-Køkken #3: Bagt torsk med asiatiske svampe og ingefær »

Comments

  1. mormormedstiletter.dk says

    22. februar 2016 at 17:44

    Mums! Vi trænger da vist også til lidt sundt og nærende her i slutningen af vinteren:-)

  2. foodfanatic says

    22. februar 2016 at 19:37

    Kære Mormormedstilletter
    Jeg ved nu ikke, om det decideret er en sund ret, når den nu steges i olie, men om ikke andet, så er det jo sundt for kroppen at skære lidt ned på kødindtaget.
    Bedste hilsner
    Nadia

  3. Per says

    19. juli 2018 at 20:53

    Wow, hvor er det et flot billede.

  4. foodfanatic says

    12. september 2018 at 13:16

    Kære Per
    Mange tak skal du have :-)
    Bedste hilsner
    Nadia

Trackbacks

  1. Kalvegryde med hvidvin, urter og rodfrugter | foodfanatic.dk siger:
    29. februar 2016 kl. 11:00

    […] på det seneste resulteret i en opskrift på panang karry med kikærter, gulerod og blomkål og opskriften på falafel, som begge har vist sig at være voldsomt populære. Jeg fortsætter derfor lidt ud ad samme rute […]

  2. Hummus - opskrift den bedste bløde og cremede hummus siger:
    6. juli 2018 kl. 13:44

    […] Den tager faktisk kun fem minutter at bikse sammen, og så smager den helt fantastisk med alt fra hjemmelavet falafel til de vanvittigt lækre fladbrød med shawarma på lam. Alene tanken får mundvandet til at […]

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social

Seneste nyt

juleporchetta med svesker og æble

Juleporchetta med æbler, svesker og løg

kalvegryde med øl

Kalvegryde med svampe, timian og porter

pakkekalender med 24 spiselige gaver

Spiselig pakkekalender fra Copenhagen Food

calzone med oksekød og ost

Calzone – Indbagt pizza med kødsovs og frisk mozzarella

karrysuppe med croutoner

Karrysuppe med hjemmelavede croutoner

Mine kogebøger

km_forside-1-1 Forside_FoodFanatic -Presse-1

Arkiver

Copyright

Billeder og tekst fra www.foodfanatic.dk er beskyttet af loven om ophavsret. Opskrifter må gerne bringes på andre blogs, hvis der krediteres med link til www.foodfanatic.dk, og teksten ikke kopieres direkte. Billeder må aldrig benyttes uden forudgående skriftlig aftale.

Privatlivspolitik

Læs vores privatlivspolitik.

Copyright foodfanatic.dk · Copyright by Shay Bocks ·