Baba ganoush (auberginedip)

Baba ganoush (auberginedip)

I aften står den på små lette anretninger, og en af dem er den lækre, cremede auberginedip baba ganoush på bagte auberginer, hvidløg, tahini (sesampasta) og citronsaft. Sammen med sprøde pitachips er den et skønt mellemøstligt indslag på tapasbordet eller foran fjernsynet som et sundere alternativ til chips og dip. Den vil også være helt perfekt som tilbehør til grillmad og lignende.

Dippen er dejligt enkel at lave, og har man blot husket af købe auberginer hos ens lokale grøntsagspusher, så kan den stort set laves med ingredienser, som allerede findes i køkkenskabene hos de fleste. Opskriftens eneste eksotiske ingrediens er tahini, som er en sesampasta, der blandt andet kan købes hos etniske grønthandlere. Denne ingrediens går igen i den altid populære hummus, så det er en, jeg nødig vil undvære i mit køkken.

Jeg serverer gerne sprøde pitachips af fuldkornspita til både baba ganoush, hummus og andre dips. De mætter, smager skønt og kræver en minimal indsats at lave. Skær blot pitabrød i små trekanter og kom dem i en ca. 200 grader varm ovn i 5 – 10 minutter. Så er der serveret.

Ingredienser

  • 2 mellemstore auberginer eller 3 små
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk tahini (sesampasta)
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk stødt koriander (valgfri)
  • Saft af 0,5 – 1 citron
  • 0,5 dl olivenolie
  • Hakket persille til pynt (valgfri)
  • Salt og peber

Skyl auberginerne og prik dem med en gaffel. Bag i en 200 grader varm ovn i ca. 40 minutter, eller indtil de er rynkede og bløde indeni (tjek evt. med en stegenål eller lignende). Lad auberginerne køle af.
Når auberginerne er kølet af, halveres de på langs og kødet skrabes ud. Blend sammen med hvidløg, tahini, olivenolie, citronsaft og krydderier. Smag til, drys med hakket persille, stænk en smule olivenolie over, og server med grøntsagsstænger, pitachips, brød eller lignende.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments