Poulet Chasseur – fransk gryderet med kylling, bacon og svampe

kyllingegryde

Reklame

Gryderet med kylling, kylling chasseur, poulet chasseur, jægerkylling eller slet og ret kyllingegryde. Kært barn har mange navne. De fleste kender både boeuf bourguignon og coq au vin, men når det gælder franske klassikere i simregenren, så er det også i den grad værd at stifte bekendtskab med den virkelig lækre gryderet med kylling, som franskmændene kalder poulet chasseur. Det betyder direkte oversat ‘jægerkylling’. Og selvom der er tale om en forholdvis simpel ret i forhold til de to førnævnte simreretter, så er den altså virkelig dejlig både vinter og sommer. Vinter fordi det er en varmende simreret, og sommer da den hører til i den lettere ende i sin kategori.
Opskriften er den sidste i rækken i mit samarbejde med Eva Solo i denne omgang. Det er derfor nu også sidste chance, hvis du vil have fat i gryder, bestik, glas og service med rabat i ”min egen lille butik” på Eva Solos hjemmeside – hvor der lige nu er 15 procent. Her kan man finde alt det grej, som jeg har brugt i forbindelse med madstylingen til blogindlæggene. Se eksempelvis det vanvittigt dekadente skaldyrsfad som er perfekt til nytårsaften, min helstegte oksemørbrad eller den simple spaghetti puttanesca, som både er billig, lynhurtig og lækker. Anledningen til samarbejdet skyldes til dels lanceringen af Eva Solos Nordic Kitchen-stel, men også at man i år fejrer den klassiske Eva Trio-grydes 40 års jubilæum. Gryden er designet af Ole Palsby, og den findes i flere forskellige varinanter inkl. kobber og rustfrit stål. Jeg har dog i dagens indlæg valgt at bruge den matte mørkegrå Dura Line-gryde. Denne gryde har en fire lags non-stick sliplet-belægning på indersiden.

gryderet med kylling

Hel kylling vs. kyllingelår til gryderet med kylling

Jeg havde en hel øko-kylling i min evigt proppede fryser, som jeg valgte at bruge til retten her. Skal det være endnu nemmere, så kan du også blot nøjes med at købe hele kyllingelår i stedet. Jeg selv er fan af det mørke lårkød. Samtidig går jeg også op i at bruge hele dyret, så køber jeg oftest hele kyllinger. Så bliver der også et overskydende rygstykke, som du kan koge suppe på. Smid det eksempelvis i gryden, næste gang du skal koge en hel kylling til hønsekødssuppe eller høns i asparges. Så kommer suppen eller tarteletfyldet til at smage endnu bedre.

chicken chasseur
Poulet Chasseur - fransk gryderet med kylling, bacon og svampe

Fransk gryderet med kylling, bacon og svampe / Chicken Chasseur

Skøn fransk simremad. Nyd den eventuelt med en god kartoffelmos.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1 kylling (eller 4 hele kyllingelår)
 • Olie til stegning
 • 100 g bacon
 • 1 bakke brune eller alm. champignon
 • 3 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 1 spsk. tomatpuré
 • 3 dl hvidvin
 • 3 dl hønsefond
 • 2 laurbærblade
 • 3-4 kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret
 • 2 tsk. majsstivelse
 • Salt, peber

Fremgangsmåde

 • Partér kyllingen, så du har to hele lår, to bryster og to vinger (gem ryggen til at koge hønsefond eller hønsekødssuppe). Krydr dem med lidt salt og peber, og brun dem på en pande. Læg kyllingestykkerne over i en gryde. Steg bacon sprød i samme pande, og sæt det til side. Halvér de store champignon, og lad de små forblive hele. Brun dem i samme pande i det resterende baconfedt (er der rigtig meget, kan du hælde lidt fra), og kom dem nu over i gryden med kyllingestykkerne.
 • Pil og hak løg og hvidløg. Kom lidt olie på samme pande hvis nødvendigt, og sautér begge dele ved jævn varme, til løgene er klare. Kom dem i gryden med kylling og champignon, og tilsæt nu tomatpuré, hvidvin, hønsefond, laurbærblade og timian. Bring gryden i kog, og lad den simre, til kyllingestykkerne er møre. Brystet bliver mørt først, så tag det gerne op efter cirka 15 minutter. Lårene skal cirka have 45 minutter til en time afhængigt af, hvor blidt gryden simrer. Tag de resterende kyllingestykker op af gryden, bring den i kog, og jævn med majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt og peber.
 • Servér med en god kartoffelmos og bacontern på toppen.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments