Fransk gryderet med kylling, bacon og svampe / Chicken Chasseur
Skøn fransk simremad. Nyd den eventuelt med en god kartoffelmos.
5 fra 3 stemmer
Servings: 4personer
Ingredients
1kylling(eller 4 hele kyllingelår)
Olie til stegning
100gbacon
1bakke brune eller alm. champignon
3fedhvidløg
1løg
1spsk.tomatpuré
3dlhvidvin
3dlhønsefond
2laurbærblade
3-4kviste frisk timian eller 1 tsk. tørret
2tsk.majsstivelse
Salt, peber
Fremgangsmåde
Partér kyllingen, så du har to hele lår, to bryster og to vinger (gem ryggen til at koge hønsefond eller hønsekødssuppe). Krydr dem med lidt salt og peber, og brun dem på en pande. Læg kyllingestykkerne over i en gryde. Steg bacon sprød i samme pande, og sæt det til side. Halvér de store champignon, og lad de små forblive hele. Brun dem i samme pande i det resterende baconfedt (er der rigtig meget, kan du hælde lidt fra), og kom dem nu over i gryden med kyllingestykkerne.
Pil og hak løg og hvidløg. Kom lidt olie på samme pande hvis nødvendigt, og sautér begge dele ved jævn varme, til løgene er klare. Kom dem i gryden med kylling og champignon, og tilsæt nu tomatpuré, hvidvin, hønsefond, laurbærblade og timian. Bring gryden i kog, og lad den simre, til kyllingestykkerne er møre. Brystet bliver mørt først, så tag det gerne op efter cirka 15 minutter. Lårene skal cirka have 45 minutter til en time afhængigt af, hvor blidt gryden simrer. Tag de resterende kyllingestykker op af gryden, bring den i kog, og jævn med majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt og peber.
Servér med en god kartoffelmos og bacontern på toppen.