Annonce

Fiskesuppe med fennikel, porre og stegt kulmule

Fiskesuppe

Foto Sarah Coghill

Hører man til blandt dem, hvis minder om fisk altid ender tilbage ved barndommens evigt overkogte torsk i sennepssovs, så har man min fulde sympati. Det tog mig af samme grund en årrække at lære at sætte pris på denne skønne spise fra havet, og særligt to restaurantbesøg med fisk på tallerkenen har været med til at omvende den forhenværende fiskeskeptiker her. På begge spisesteder var fiskeretterne spækket med smagsmæssig dybde, og især tilføjelsen af umamirige ingredienser som svampe og sprødt kyllingeskind gjorde indtryk. De to oplevelser, der fandt sted i hvert sit verdenshjørne, har med deres store smag inspireret de fiskeretter, jeg lavede til smagogbehag tidligere på året, hvoraf denne lækre fiskesuppe er en af dem.  
Selv om den er lækker at spise hele året, så forestiller jeg mig, at den især vil tage sig dejligt ud serveret under fri himmel (nu hvor det endelig ser ud til, at sommervejret er kommet for at blive), og sammen med lidt godt brød og en kølig hvidvin bliver det næppe meget bedre. Fiskesuppen er med porre, fennikel og kulmule, men du kan sagtens udskifte sidstnævnte med andre fisk alt efter sæson og fiskehandlerens udbud.
Suppen her er tænkt som en hovedret, men du kan sagtens servere den som forret, hvis du skulle have lyst til det. Se også min opskrift på stegt pighvar med svampe og syltede løg eller den kogte krabbe. Begge retter er ligeledes helt fantastiske at nyde i godt selskab en dejlig sommeraften.

Fiskesuppe med fennikel, porre og stegt kulmule

Fiskesuppe med fennikel, porre og stegt kulmule

Lækker fiskesuppe med kulmule, grønt og hvidvin – du kan sagtens benytte andre fisk til suppen.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 fennikel
  • 2 porrer
  • Smør og olie til stegning
  • 3 dl hvidvin
  • 1 l fiskefond
  • 3 dl fløde
  • 4 kulmulefileter
  • Pynt: Dild og bredbladet persille
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Pil og hak hvidløg, halvér fennikel og skær i tynde skiver og skær porrer i skiver. Sautér grøntsagerne i smør (tag en smule til side til pynt) og tilsæt hvidvin. Lad det reducere ca. 1/3 og tilsæt fiskefond og fløde. Smag til med salt og peber og evt. yderligere fløde hvis nødvendigt.
  • Steg fisken med skindsiden nedad i olie, indtil den næsten er gennemstegt, vend, tag panden af blusset og lad den stege færdig ved eftervarmen.
  • Anret fisken i en lille dyb tallerken, top med lidt af de sauterede grøntsager og hæld suppen ved. Pynt med dild og hakket bredbladet persille.
  • Servér med godt brød.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments