Ceviche med koriander, forårsløg og asparges

Ceviche
Når jeg i ny og næ laver en bunke forskellige retter til en end flere mennesker, så kan jeg godt lide at spørge dem, hvilken ret de syntes bedst om. Vi har alle vore personlige præferencer, og retter som vi vender tilbage til igen og igen, og når man som jeg lever af at lave opskrifter (som andre forhåbentlig har lyst til at kaste sig over), så er der rart med nogle input ind imellem. Da jeg forrige fredag besøgte grøntsagsavler Søren Wiuff på hans gård i Gislinge ved Lammefjorden og gav den gas som gæstekok, bestod menuen af både snacks, ceviche på torsk med koriander og asparges efterfulgt af en frikassé på kylling, gulerødder og asparges samt rød grød med fløde som aftenens søde punktum. Min søde veninde Louise, som var med i køkkenet, og jeg fik et lift hjem af et venligt par, der havde taget turen hele vejen fra Østerbro. Hos dem herskede der ingen tvivl om, at forretten var den bedste blandt aftenens retter. Det fantastiske er, at det uden tvivl også var aftenens absolut hurtigste ret, og så er der tilmed tale om en super sund spise.
Opskriften får I her. Vi brugte til aspargesmiddagen torsk, men andre fisk som eksempelvis kulmule eller sej ville også være helt fine i retten. Husk lige på, at fisken skal have været frosset i et døgns tid, hvis man vil være helt sikker i forhold til eventuelle fiskeorm. Aspargessæsonen er slut lige om lidt, så skynd jer at få dem i hus, mens der endnu er tid.  Retten kan dog også sagtens laves uden. Jeg har tidligere lavet ceviche med eksempelvis grapefrugt og fennikel, som også er en super lækker kombination, der tager sig enormt smukt ud på tallerkenen.
Vi pyntede retten med aspargescrudité (tynde strimler af asparges lagt i isvand, så de krøller sammen) og korianderblomster, men ingen af delene er helt vildt nødvendige.

Ceviche med koriander og asparges

Forret til 4 personer

  • 500 g torsk uden skind (fisken skal have været frosset)
  • 1 dl limejuice
  • 1 tsk. salt
  • 2 forårsløg
  • Koriander (vi pyntede også med korianderblomster)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 lille nip sukker
  • 400 g asparges

Snit forårsløg, hak koriander groft, klargør asparges (hvis du benytter hvide, skal de skrælles), og skær dem i tynde skiver. Gem evt. en asparges eller to og lav crudité ved at skrælle dem på langs og lægge dem i isvand.
Skær fisken i små tern. Vend med forårsløg, salt limejuice, og salt, og lad det trække i 5 minutter. Hæld marinaden fra fisken over i en lille skål, hvis der er meget i bunden af skålen. Vend et lille nip sukker og olivenolie i fisken, og smag til med marinaden. Undgå at røre for meget i fisken.
Anret cevichen sammen med snittet asparges og koriander. Top med aspargescrudité.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments