foodfanatic.dk

  • Hjem
  • Abonner
  • Opskrifter
  • Kogebøger
  • Madkurser
  • Om mig
  • Kontakt

Ceviche med grapefrugt, fennikel og koriander

29. august 2016 by foodfanatic Leave a Comment

Ceviche med grape og fennikel
Ceviche er en sydamerikansk specialitet, hvor rå fisk ”tilberedes” ved at tilføje lime- eller citronsaft. Den tager meget kort tid at lave, og den kan varieres alt efter, hvad du har i køleskabet. For et par måneder siden delte jeg opskriften på ceviche med asparges, som desværre allerede er ude af sæson. Lidt nemmere tilgængelige er både grapefrugter og fennikel, men skulle lysten være til det, kunne du også komme mangotern og forårsløg (skær da ned på rødløget) i i stedet for og ellers blot følge fremgangsmåden.

Jeg har her brugt forelfileter, men du kan også bruge eksempelvis torsk eller kulmule. Fisken skal være super frisk, og jeg ville også sørge for, at den har været frosset et døgns tid, så du ikke får problemer med eventuelle fiskeorm.

Ceviche med grape, fennikel og koriander

4 personer

  • 500 g flået fisk (jeg brugte forelfileter, men andre fisk som torsk smager også super)
  • 1 dl limejuice
  • ½ dl grapejuice
  • 1 tsk. salt
  • ½ rødløg
  • 1 rød chilipeber
  • 3 grapefrugter
  • ½ bdt. koriander
  • 1 spsk. olivenolie

Fjern eventuelle ben fra fisken, og skær den i små tern. Vend fisketernene med limejuice, grapefrugtjuice og salt, og lad det trække i 5 minutter. Pil rødløget, og skær det i helt tynde skiver. Halvér chilipeberen, fjern frøene, og hak den fint.

Skræl grapefrugterne, og skær frugtkødet ud i fileter. Halvér fenniklen, og skær den i tynde skiver. Pluk eller hak korianderen groft. Hæld marinaden fra fisken over i en lille skål, og anret cevichen med rødløg, grape, fennikel, chili og mynte. Hæld til sidst citruslagen over sammen med olivenolien.

 

Fik du læst:

Regnbueørred i folie
Kylling i hvidvin, fløde og estragon
Hjemmelavede donuts med hindbær og lakrids
Koldskål med jordbær, citron og vanilje

Filed Under: Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter Tagged With: ceviche, fisk, forel, opskrift

« Confiture de lait (mælkemarmelade)
Spanakopita – Græsk spinattærte »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social

INSTAGRAM
FACEBOOK
EMAIL

Seneste nyt

gingerbread - opskrift på klassiske peberkager

Peberkager – klassisk opskrift på krydrede julesmåkager med pynt

æggekage - opskrift på æggekage bagt i ovnen med spinat, champignon og bacon

Æggekage med champignon, spinat og bacon

tortillasuppe - mexicansk suppe med kylling, bønner, tomat og peberfrugt

Tortillasuppe: Mexicansk suppe med sprøde tortillas, kylling, peberfrugt og bønner

Kyllingelasagne lavet med spinat og tomater - bedre end den traditionelle lasagne?

Kyllingelasagne med spinat

pakkekalender

Kulinarisk pakkekalender til feinschmeckere

Mine kogebøger

km_forside-1-1 Forside_FoodFanatic -Presse-1

Arkiver

Copyright

Billeder og tekst fra www.foodfanatic.dk er beskyttet af loven om ophavsret. Opskrifter må gerne bringes på andre blogs, hvis der krediteres med link til www.foodfanatic.dk, og teksten ikke kopieres direkte. Billeder må aldrig benyttes uden forudgående skriftlig aftale.

Privatlivspolitik

Læs vores privatlivspolitik.

Copyright foodfanatic.dk · Copyright by Shay Bocks ·