Cæsar salat

Cæsar salat
Konkurrencen er slut, og madlavningslysten er tilbage. Ugen op til finalen har jeg kun øvet mig på de retter, som jeg skulle mestre, så jeg har spist en hel del omelet, flæskestegsandwich med rødkål og kylling i grøn karry. Derfor var det dejligt endeligt at få noget lettere på menuen som en salat.
Cæsar salat hører godt nok ikke til den letteste af salater, men hvor smager den skønt. Jeg tilsætter bacon til min, og man kan også bruge lidt kylling, eller man kan udelade både bacon og kylling og nøjes med salaten, croutonerne, parmasanosten og den lækre, cremede dressing. Det i sig selv er super lækkert.

Man kan sagtens vælge af købe en færdiglavet dressing. De fleste større supermarkeder sælger i dag Cæsardressing, men har man mod på det, så synes jeg, at det er værd at lave den fra bunden. Det giver et bedre resultat. Jeg bruger anjoser i dressingen, men bare rolig, den kommer ikke til at smage af fisk. Anjoserne giver derimod dybde og karakter til smagen, samtidig med at de salter dressingen.
Cæsar salat
Opskriften her passer til 4 personer.
Ingredienser

  • et par skiver daggammelt, lyst brød
  • 1 dl olivenolie
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1 spsk hvidvineddike
  • 1 tsk worcestershire sauce
  • 1 fed hvidløg
  • 4 anjoser
  • 1 stor romaine salat
  • 50 g parmasanost
  • sprødstegt bacon
  • salt og peber

Riv brødet i mindre stykker med hænderne (eller hvis man ønsker pæne, firkantede croutoner, så skær dem da med en kniv), og kom dem i en skål sammen med salt, peber og to spiseskefulde af olien. Vend det godt sammen, og læg croutonerne på en bageplade med bagepapir. Steg dem i en cirka 200 grader varm ovn i 5 – 10 minutter, eller indtil de er sprøde og gyldne.
Imens laves dressingen ved at komme æggeblommer, sennep, hvidvinseddike, worcestershire sauce, hvidløg, anjoser samt lidt peber i en foodprocessor, minihakker eller blender. Blend kort og tilsæt herefter olien lidt af gangen, til man til sidst har en mayonaiselignende dressing. Tilsæt en spiseskefuld vand, hvis du ønsker en lidt tyndere konsistens. Smag til med salt og peber.
Vask salaten og riv den i mindre stykker. Kom salaten i en skål sammen med dressingen og vend det hele godt sammen. Fordel det i en skål sammen med croutoner og bacon. Slut af med et parmasanost – enten revet eller i flager (laves med en kartoffelskræller).

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments