foodfanatic.dk

  • Hjem
  • Abonner
  • Opskrifter
  • Kogebøger
  • Madkurser
  • Om mig
  • Kontakt

TV-køkken: Saftig flæskesteg med sprøde svær

30. november 2016 by foodfanatic 7 Comments

Sponseret

TV-køkken: Saftig flæskesteg med sprøde svær

Se også opskriften på min gammeldags rødkål.

Som nævnt i den forgangne uge så synes jeg allerede julestemningen er indtruffet her i huset. Vi har både åbnet adventsgaver, der er julelys i vores nye gade, og så har jeg endda lavet juledekoration i år. Men det er nu ikke den eneste årsag til, at julestemningen allerede fylder mere, end den overhovedet nåede at komme til sidste december. Jeg har nemlig være i fulde sving med julemaden her i mit nye køkken i forbindelse med optagelserne SuperBrugsens Mig og Min Mad. I dag kan jeg endelig dele den første af en lille håndfuld videoer, og der er tale om en af julens absolutte klassikere: Flæskesteg med sprøde svær.

Hånden på hjertet så er det jo de der svær, det hele i virkeligheden handler om. Men, når det er sagt, så skal der altså spandevis af brun sovs til, hvis man i jagten på den sprøde svær har skamstegt sin flæskesteg i en sådan grad, at kødet føles som savsmuld i munden. Jeg imødekommer problematikken med tørt kød og sprøde svær med en stegemetode, hvor jeg starter ved lave temperaturer og først skruer helt op for ovnens varme til sidst, når sværene skal blive sprøde. En ovntemperatur på mellem 225 og 250 grader får nemlig sværen til at boble op.

Flæskesteg med sprøde svær

Tips til den perfekte flæskesteg

  1. Sørg for at købe en svinekam af en ordentlig kvalitet. Du kan også bruge ribbensteg, hvis du foretrækker det.
  2. Tjek af sværen er ridset ordentligt. Ofte skal man hjælpe sværen lidt på vej med en kniv, men sørg for at du ikke skærer ned til kødet. Det forhindrer sprøde svær.
  3. Sørg for at stegen ligger lige i ovnen. Gør den ikke det, kan du justere med lidt sammenrullet sølvpapir, en gulerod eller lignende.
  4. Der må ikke være al for meget væde i fadet til sidst, da det kan forhindre, at sværen bliver sprød. Hæld evt. væden fra, inden du skruer ovnens temperatur helt op for at få sprøde svær.
  5. Kniber det stadig, så sæt stegen under ovnens grillfunktion, men hold godt øje, så sværen ikke brænder på.

Se hvordan jeg laver den perfekte flæskesteg i videoen herunder, og klik dig ind på opskriften lige her. Her finder du også link til min hjemmelavede rødkål, som slår den fra Beauvais med flere længder.

 

Husk også, at du kan følge Mig og Min Mads Youtube-kanal ved at subscribe til den lige her. Udover at finde min rødkål derinde, så kommer der også mere dejlig julemad fra min hånd i den kommende tid.

Fik du læst:

Pandestegt ørredfilet med brunet smør, persille, hvidløg og kapers
Melboller og kødboller til suppe
Mini lobster rolls
1. mandag i advent: Rødbedesalat med quinoa og feta

Filed Under: Hovedretter, Julemad, Opskrifter, Svinekød Tagged With: flæskesteg, julemad, kamsteg, opskrift, sprøde svær

« 1. mandag i advent: Rødbedesalat med quinoa og feta
Den bedste hjemmelavede sylte »

Comments

  1. Jimmi says

    30. november 2016 at 17:59

    Du kunne godt blive ansat i mit køkken, Nadia ;-).

    Nu er der ihvertfald også en lækker opskrift på steg for “dummies”

  2. Louise says

    5. december 2016 at 06:50

    Jeg lavede flæskesteg efter din opskrift for et par dage siden – ALDRIG har jeg fået SÅ sprøde svær og en helt perfekt tilberedning! Tak for en fremragende opskrift!

  3. foodfanatic says

    5. december 2016 at 12:32

    Kære Jimmi
    Ja, jeg tror næsten ikke, at det kan gå galt med video-tutorial :)
    Mvh Nadia

  4. Charlotte Jensen says

    5. december 2016 at 13:46

    Hej Nadia

    Tak for en super madblog :) Hvor mange grader stilles ovnen på når stegen kommer ind, altså inden du fyrer helt op på 225 gr.

    Vh Charlotte

  5. foodfanatic says

    18. december 2016 at 12:23

    Kære Charlotte
    Der står en udførlig opskrift, hvis du klikker på linket, jeg henviser til i teksten :) Men ellers er det 125 grader, mener jeg.
    Bedste hilsner
    Nadia

Trackbacks

  1. Langtidsstegt kamsteg på ben | foodfanatic.dk siger:
    11. december 2016 kl. 13:52

    […] bloggen i med svinekød – se blandt andet video-indslaget hjemme fra mit køkken med den bedste langtidsstegte flæskesteg, den hjemmelavede sylte og svinebrystet med sprød svær og […]

  2. Gammeldags rødkål | foodfanatic.dk siger:
    17. december 2016 kl. 09:56

    […] den uundværlige ledsager til både flæskestegen og andestegen, er nok en af de ting, som rigtig mange køber på glas. Der skal ikke lyde nogle […]

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social

INSTAGRAM
FACEBOOK
EMAIL

Seneste nyt

gingerbread - opskrift på klassiske peberkager

Peberkager – klassisk opskrift på krydrede julesmåkager med pynt

æggekage - opskrift på æggekage bagt i ovnen med spinat, champignon og bacon

Æggekage med champignon, spinat og bacon

tortillasuppe - mexicansk suppe med kylling, bønner, tomat og peberfrugt

Tortillasuppe: Mexicansk suppe med sprøde tortillas, kylling, peberfrugt og bønner

Kyllingelasagne lavet med spinat og tomater - bedre end den traditionelle lasagne?

Kyllingelasagne med spinat

pakkekalender

Kulinarisk pakkekalender til feinschmeckere

Mine kogebøger

km_forside-1-1 Forside_FoodFanatic -Presse-1

Arkiver

Copyright

Billeder og tekst fra www.foodfanatic.dk er beskyttet af loven om ophavsret. Opskrifter må gerne bringes på andre blogs, hvis der krediteres med link til www.foodfanatic.dk, og teksten ikke kopieres direkte. Billeder må aldrig benyttes uden forudgående skriftlig aftale.

Privatlivspolitik

Læs vores privatlivspolitik.

Copyright foodfanatic.dk · Copyright by Shay Bocks ·