TV-køkken: Saftig flæskesteg med sprøde svær

Sponseret

TV-køkken: Saftig flæskesteg med sprøde svær

Se også opskriften på min gammeldags rødkål.
Som nævnt i den forgangne uge så synes jeg allerede julestemningen er indtruffet her i huset. Vi har både åbnet adventsgaver, der er julelys i vores nye gade, og så har jeg endda lavet juledekoration i år. Men det er nu ikke den eneste årsag til, at julestemningen allerede fylder mere, end den overhovedet nåede at komme til sidste december. Jeg har nemlig være i fulde sving med julemaden her i mit nye køkken i forbindelse med optagelserne SuperBrugsens Mig og Min Mad. I dag kan jeg endelig dele den første af en lille håndfuld videoer, og der er tale om en af julens absolutte klassikere: Flæskesteg med sprøde svær.
Hånden på hjertet så er det jo de der svær, det hele i virkeligheden handler om. Men, når det er sagt, så skal der altså spandevis af brun sovs til, hvis man i jagten på den sprøde svær har skamstegt sin flæskesteg i en sådan grad, at kødet føles som savsmuld i munden. Jeg imødekommer problematikken med tørt kød og sprøde svær med en stegemetode, hvor jeg starter ved lave temperaturer og først skruer helt op for ovnens varme til sidst, når sværene skal blive sprøde. En ovntemperatur på mellem 225 og 250 grader får nemlig sværen til at boble op.
Flæskesteg med sprøde svær

Tips til den perfekte flæskesteg

  1. Sørg for at købe en svinekam af en ordentlig kvalitet. Du kan også bruge ribbensteg, hvis du foretrækker det.
  2. Tjek af sværen er ridset ordentligt. Ofte skal man hjælpe sværen lidt på vej med en kniv, men sørg for at du ikke skærer ned til kødet. Det forhindrer sprøde svær.
  3. Sørg for at stegen ligger lige i ovnen. Gør den ikke det, kan du justere med lidt sammenrullet sølvpapir, en gulerod eller lignende.
  4. Der må ikke være al for meget væde i fadet til sidst, da det kan forhindre, at sværen bliver sprød. Hæld evt. væden fra, inden du skruer ovnens temperatur helt op for at få sprøde svær.
  5. Kniber det stadig, så sæt stegen under ovnens grillfunktion, men hold godt øje, så sværen ikke brænder på.

Se hvordan jeg laver den perfekte flæskesteg i videoen herunder, og klik dig ind på opskriften lige her. Her finder du også link til min hjemmelavede rødkål, som slår den fra Beauvais med flere længder.

 
Husk også, at du kan følge Mig og Min Mads Youtube-kanal ved at subscribe til den lige her. Udover at finde min rødkål derinde, så kommer der også mere dejlig julemad fra min hånd i den kommende tid.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments