Annonce

Thai kylling med broccoli og risnudler

thaikylling i sojabønnepasta med broccoli ohg nudler - pad rad na


Foto Sarah Coghill

I dag kommer der en opskrift på thai kylling med broccoli, sojabønnepasta og risnudler. Det er en af mine personlige favoritter fra min første kogebog Foodfanatic Thai, hvor billedet stammer fra. Jeg har efterhånden lavet den flere gange, end jeg kan tælle. Derfor er det egentligt lidt skørt, at den først finder vej til bloggen nu. Jeg tænkte nok inderst inde, at retten næsten var for “thai” til læsere uden thailandske rødder. Da jeg for kort tid siden postede et hurtigt mobilskud af min seneste version af retten på Instagram, var der dog op til flere, der bad om opskriften. Derfor kommer den nu langt om længe.

Retten består typisk af kyllingestykker og broccoli i en sauce på blandt andet fond og sojabønnepasta. Den nydes sammen med stegte risnudler. Jeg har her brugt tynde risnudler, som man på thai kalder “sen mi”. Du kan dog også fint bruge andre slags. I Thailand bruger man naturligvis den asiatiske broccoli, som er langstilket og har store grønne blade. Helt almindelig broccoli fra danske supermarkeder fungerer dog lige så fint, så det vil jeg anbefale, at du bruger.

Thai kylling – nemt og hurtigt

Denne thai kylling er i virkeligheden helt vildt nem at lave. Det eneste, der kræver lidt, er at finde frem til sojabønnepastaen. Den går typisk under navnet “yellow soy bean paste” eller bare “soybean paste”. Du finder den hos asiatiske købmænd (blandt andet Denn Jai Market lige bag ved hovedbanegården i København eller i Thai Supermarket på Istedgade 134). Den findes i øvrigt også i varierende grovheder. Alle typer kan dog indgå i retten. Har du først fået den hjem, kan den holde sig i evigheder. Samme ingrediens indgår desuden i dippen i khao man gai (en anden thaiklassiker, som jeg elsker). Nu har du allerede to gode grunde til at få den hjem. Læs mere om den lige her, hvor du også kan se billeder af flasker og deres indhold.

Thai kylling med broccoli og risnudler

Thai kylling med broccoli, risnudler og sojabønnepasta (pad rad na)

Skøn og nem ret fra Thailand, som kan laves på selv den travleste hverdag.
4,75 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 200 g tørrede thailandske risnudler (fx 1 mm)
  • 400 g kyllingekød
  • 3 fed hvidløg
  • 1 broccoli
  • 3 spsk. sukker
  • 4 spsk. sojabønnepasta ((kan købes i asiatiske butikker))
  • 1 spsk. mørk soja til nudler + 1 tsk til sauce ((kan købes i asiatiske butikker – vælg den kinesiske mørke soja))
  • 7 dl hønsefond
  • 2,5 spsk. kartoffelmel
  • 0,5 dl vand
  • 0,5 tsk. hvid peber
  • smagsneutral olie til stegning

Marinade

  • 2 spsk. lys soja
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 tsk. hvid peber

Fremgangsmåde

  • Udblød risnudlerne i varmt vand i 15 minutter og dræn dem. Skær kyllingekødet i skiver, og vend det sammen med ingredienserne til marinaden. Marinér i min. 15 minutter.
  • Varm olie op i en wok og tilsæt nudlerne. Vend dem rundt med en paletkniv og grydeske, så nudlerne ikke klistrer sammen. Tilsæt 1 spsk mørk soja og steg videre, til nudlerne er færdige. De skal være gennemstegte uden at være alt for bløde. Hæld nudlerne i en skål og sæt til side.
  • Knus hvidløg og skær broccoli i mindre buketter. Skræl det nederste af broccolistokken, halvér på langs og skær i tynde, lange skiver. Varm igen olie op i wokken og steg hvidløg, til det er gyldent. Tilsæt kylling og brun kødet på alle sider. Tilsæt broccoli, steg videre i 2-3 minutter og tilsæt derefter en smule mørk soja, sojabønnepasta, sukker og hønsefond. Rør kartoffelmel ud i vand, vend det i wokken og lad saucen koge op. Smag evt. til med lidt fiskesauce, men vær varsom, da både sojabønnepasta og hønsefond bidrager med salt.
  • Anret nudlerne i fire skåle og kom kylling, broccoli og sauce over. Drys lidt hvid peber på hver portion.
  • Servér evt. med sukker, fiskesauce, groft chilipulver og eddike med chili, som man smager til med ved bordet alt efter smag og behag.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments