Annonce

Tærte med kartoffel, spinat og feta

Tærte med kartoffel, spinat og feta


Jeg har haft en del at se til de seneste par uger, og så skal det gå stærkt i køkkenet. Derfor får i nu opskriften på en dejlig tærte, som er den slags mad, jeg elsker at lave, når tiden er knap. Det er egentlig ikke fordi, at tærter er så forfærdeligt meget hurtigere at lave end så mange andre opskrifter her på siden, men når jeg så alligevel laver dem, når jeg har travlt, skyldes det måske, at det er noget, jeg har lavet så mange gange, at jeg efterhånden kunne gøre det i søvne. Desuden tager det heller ikke særligt lang tid at baske sådan en fætter sammen, og så kan man nyde duften, der spreder sig i hele hytten, mens den passer sig selv i ovnen.

Tærte med alt godt fra grøntskuffen

Her er der tale om en tærte lavet på det, der nu lige var i huset, da jeg fik lyst til tærte: spinat, kartofler og feta. Det skønne ved tærter er netop, at de kan varieres i en uendelighed, så der er fantastiske at lave, når køleskabets grøntsagsskuffe trænger til at blive tømt.

Jeg har allerede tidligere delt opskriften på favoritten fra min barndom, som var en enkel spinattærte, og andre tærter, der findes her på bloggen tæller blandt andet en kyllingetærte med estragon, der ganske enkelt smager forrygende, og en dejligt nem gedeostetærte med karamelliserede rødløg, som jeg (igen) lavede til et middagsselskab forrige weekend.

Tærte med kartoffel, spinat og feta

Tilbehør til tærte

Selv om tærter ofte et smækfyldte med dejlige grøntsager (medmindre du kaster dig ud i en klassisk fransk quiche lorraine), så er jeg vild med at servere dem med en grøn salat. Det giver et dejligt modspil med en syrlig vinaigrette. Du kan nemt holde en sådan salat helt simpel – eksempelvis bare med et par håndfulde salatblade, et par halverede cherrytomater og måske lidt løg (rødløg, skalotteløg, forårsløg eller salatløg) for at give kant. Hele tanken er at have en undskyldning for at tilføje lidt af vinaigrettens syrlige kvaliteter til middagsbordet.

Tærte med kartoffel, spinat og feta

Spinattærte med kartoffel og feta

Nem, lækker og saftig spinattærte med kartoffel og feta. Nyd den evt. med en god salat med vinaigrette.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse50 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 4 æg
  • 125 g kartofler
  • 300 g babyspinat
  • 100 g fetaost
  • 2 løg
  • 3 dl cremefraiche
  • 1 tsk salt
  • peber

Fremgangsmåde

  • Hak det kolde smør i tern, og kom det i en foodprocessor sammen med melet. Blend til det ligner brødkrummer. Alternativt kan man smuldre smørret ind i melet med fingrene. Pisk det ene af æggene let, kom det ved, og saml hurtigt dejen. Rul dejen ud, kom den i en tærteform, og prik den med en gaffel. Lad den hvile i køleskabet i en halv time.
  • Forbag tærtebunden i ti minutter i en 180 grader varm ovn.
  • Skræl kartoflerne, og skær dem i en centimeter store tern, som koges i letsaltet vand i fem minutter. Hæld vandet fra, og sæt kartoffelternene til side. Skyl spinaten. Vend den på en varm pande med det vand, der hænger ved, indtil den falder sammen. Sæt til side.
  • Hak fetaost og løg groft, og fordel begge dele på tærtebunden sammen med spinat og kartofler. Pisk de resterende æg sammen med cremefraiche, tilsæt salt og peber, og hæld blandingen over fyldet.
  • Bag tærten midt i ovnen i cirka 40 minutter.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments