Spinattærte

IMG_4869a

Hurtig, børnevenlig og billig aftensmad

Hvis der er noget mad, jeg forbinder med min barndom, så er det denne spinattærte. Jeg husker tydeligt duften, når jeg trådte ind ad døren derhjemme efter træning og fandt tærten ventende på mig i ovnen.
Dengang var den en favorit hos både mig og min lillesøster, og det er den sådan set stadig. Vi smagte første gang tærten i børnehaven (ja, det var dengang børnehaver lavede god, varm mad fra bunden). Min søster var på det tidspunkt ikke særlig gammel og lige så genert og sky, som hun var nuttet. Hun var dog så glad for spinattærten, at hun tog mod til sig, og med sin bedste veninde i hånden, troppede hun op i køkkenet og bad køkkenpersonalet om opskriften, så vores mor kunne lave den derhjemme.

Spinattærten smager ikke som de fleste andre tærter. Den er utroligt mild i smagen, og derfor en ret, som jeg tror, de fleste børn vil kunne lide. Samtidig er både saftig, velsmagende og både nem og billig at lave.
Ingredienser til dejen:

  • 200 g mel
  • 75 g smør eller magerine
  • 1 æg
  • 1 spsk koldt vand

Ingredienser til fyldet:

  • 1 pose hakket spinat fra fryseren (cirka 450 g), optøet
  • 5 æg
  • 500 g cremefraiche (mindst 18 procent)
  • 1 spsk sukker
  • 1½ tsk salt

Først laves dejen ved, at ovnen forvarmes til 200 grader, og smørret/magarinen skæres i mindre stykker og smuldres i melet til blandingen ligner brødkrummer. Herefter samles dejen med vand og æg. Rul dejen ud til en cirkel, kom den i en tærteform, prik den med en gaffel og forbag den i 20 minutter.
Herefter ændres ovntemperaturen til 180 grader. Bland alle ingredienserne til fyldet og kom det i tærtebunden. Bag tærten i cirka 45 minutter (den er færdig, når den virker fast i midten). Lad den køle af en smule, inden den spises.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments