Tærte med kylling, champignon og estragon

Tærte med kylling, champignon og estragon
Denne utroligt velsmagende tærte blev til den anden dag, da jeg stod med en rest kylling, som jeg ikke helt vidste, hvad jeg skulle stille op med. Jeg havde kogt kyllingen til den ultimative comfort food kyllingepie, men kræet var så stort, at der var et par hundrede gram tilovers, som jeg besluttede mig for at komme i en tærte.
Der findes allerede flere forskellige tærter her på bloggen. Blandt andet yndlingstærten fra barndommen, spinattærten, og min søsters favorit, tomattærten, så selv om fyldet varierer lidt alt efter mit humør, så har jeg en tendens til at lave de samme tærter igen og igen. Jeg kan forestille mig, at der er flere, der kan nikke genkendende til det.

Kylling var noget, jeg endnu ikke havde brugt i tærter, så jeg besluttede mig for at lave en lækker men enkel tærte inspireret af den klassiske, franske kombination af kylling og estragon. Jeg tilsatte hakket løg og champignon, som komplimenterede tærten smukt uden at overdøve hverken kylling eller estragon.
Ofte, når jeg laver tærter, bruger jeg æg og cremefraiche samt revet ost. Denne gang valgte jeg dog at bruge fløde, men mælk eller hytteost kan også bruges. Jeg tilsatte også en smule gruyere, som jeg havde revet groft.
Tærte med kylling, champignon og estragon
Tærten passer til fire personer. Server den gerne med en god salat med en lækker vinaigrette med dijonsennep, salt og peber samt eventuelt en lille smule honning.
Ingredienser til mørdejen

  • 125 g smør
  • 200 g mel
  • 1 æg

Ingredienser til fyld

  • 1,5 løg
  • 1 spsk olie
  • 250 g champignon
  • 200 g kogt kylling
  • 10 g estragon
  • 75 g gryereost
  • 3 æg
  • 2 dl fløde
  • 1 tsk salt
  • 1 knsp peber

Start med at lave dejen. Hak det kolde smør i tern, og kom det sammen med mel i en foodprocessor. Blend til det ligner brødkrummer. Alternativt kan man gøre det i hånden ved at smuldre smørret ind i melet med fingrene. Pisk ægget let, kom det ved, og saml hurtigt dejen, som rulles ud på et meldrysset bord. Kom dejen i tærteformen, prik den med en gaffel, og lad den hvile i køleskabet i en halv time.
Forbag tærtebunden i ti minutter i en 180 grader varm ovn.
Pil løg, hak det groft, og svits i olie på en pande ved jævn varme i fem minutter, uden at det tager farve. Rens champignon, som hakkes groft. Svits herefter i samme pande, indtil væden er fordampet. Skær kylling i grove tern. Hak estragragon groft.
Pisk æg sammen med fløden. Riv gryereosten, og tilsæt det sammen med salt og peber.
Fordel fyldet i den forbagte tærtebrund, og hæld æggeblandingen over. Bag tærten midt i ovnen i 35 – 40 minutter i en 180 grader varm ovn. Dæk med folie undervejs, hvis den bliver for mørk i toppen.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments