Lammekølle med hvidløg og rosmarin

IMG_7776a

Lammekøllen serveres (sammen med tzaziki, græske kartofler, hjemmebagt brød og tomatsalat med feta og basilikum)

Weekenden har stået stille på madlavningsfronten, da jeg var til bryllup. Til gengæld har jeg en masse retter, som jeg endnu ikke har fået delt her på bloggen. En af dem er lammekølle.
For mig er lammekølle noget af det nemmeste gæstemad, og det var nok den første hele steg, jeg prøvede mig frem med i sin tid. Den skal blot gnides med lidt krydderier, stoppes med hvidløg og så ellers passe sig selv i ovnen i 1 – 1½ time.

IMG_7732a

Lammekøllen marineret med hvidløg og rosmarin

For mig hører lam sammen med hvidløg og rosmarin, så jeg stak en masse små huller i kødet, som blev fyldt med små stykker hvidløg. Dernæst marinerede jeg den i en rub af presset hvidløg, tørret rosmarin, groft salt og fristkværnet peber, som var blandet med en lille smule olivenolie. Duften, som bredte i hele huset, var ubeskrivelig.

Lammekøllen var allerede udbenet. Det betyder ikke, at der ikke er noget ben tilbage, men at nøglebenet, som sidder i den tykkeste del af stegen, er fjernet. Det betyder at lammekøllen er en hel del nemmere at skære ud.

IMG_7769a

Lammekøllen lige efter den er kommet ud af ovnen

Vi spiste lammekøllen med tomatsalat med basilikum og feta, hjemmebagt brød, tzatziki og græske kartofler, og den var som altid et stort hit.

Se også opskriften på langtidsstegt lammebov med skysauce eller lammeboven med hvidløg, urter og ansjoser.

Lammekølle med hvidløg og rosmarin

Lammekølle med hvidløg og rosmarin

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 lammekølle
  • hvidløg (mængde afhænger af smag, men jeg brugte næsten et hel hvidløg i alt)
  • 2 spsk tørret eller frisk (hakket rosmarin)
  • 2 – 3 spsk olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skær hvidløgsfed (men gem et par stykker) i mindre stykker, skær små "lommer" i kødet og fordel hvidløgsstykkerne. Press det resterende hvidløg og bland det med olivenolie, rosmarin, salt og peber. Gnid det ind i lammekøllen, som dækkes til og stilles på køl i et par timer.
  • Indstil ovnen på 180 grader og steg lammekøllen i cirka 1 – 1 ½ time alt efter hvor stor, den er. Stegetermometeret skal vise omkring 72 grader eller lidt mindre, hvis man som jeg, er glad for, at kødet er en smule mere rosa.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments