Broccolisuppe med blå ost

broccolisuppe med blåskimmelost - enkel suppe med masser af smag fra osten


Foto Chris Tonnesen
I går var det årets sidste søndag i advent, og her dagen derpå fejrer jeg det på bloggen med endnu en opskrift fra min nye kogebog Kødfri Mandag (og jep, der er stadig tilbud på bogen på Saxo lige nu). Det er en del af min lille juleføljeton, som de tre foregående mandage har budt på opskrifter på rødbedesalat med quinoa, blomkåls-cabonara med hasselnødder og chili sin carne. I dag får du opskriften på den lækreste broccolisuppe, som jeg gav smagsprøver på på Bogforum forrige måned. Den var meget populær blandt de besøgende, der lagde vejen forbi standen. Samtidig tænker jeg, at midt i alle juleforberedelserne og julefestlighederne, så kan en hurtig og billig aftensmad være tiltrængt.
Min broccolisuppe er helt enkel, og den tager ikke mere end 15 minutter at bikse sammen. Den er egentlig et godt eksempel på, hvor nemt det kan være at udeladet kødet en dag om ugen. Suppens smagsmæssige dybde kan man takke blåskimmelsosten for. Sammen med resten af suppens ingredienser bliver den egentlig ret diskret i smagen. Den smager ikke decideret af den blå ost, men giver et lille hint af den. Det klæder broccolisuppen rigtig godt, og jeg gætter på, at selv skeptikere af blå ost vil kunne lide den. Du kan naturligvis tilsætte så lidt eller så meget, som du ønsker.
Jeg har her brugt en helt almindelig danablue, som du kan få for en slik i ethvert supermarked. Du kan naturligvis også bruge andre blå oste. Kraftighed i smag varierer selvfølgelig, så husk – som altid – at smage dig frem.

Broccolisuppe med blå ost

Broccolisuppe med blå ost

5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • Smør til stegning
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • 75 g blåskimmelost (fx Danablu)
  • Salt, peber

Noter

Nyd gerne suppen med godt brød. 

Fremgangsmåde

  • Skær broccolien i små buketter. Skræl broccolistokken, og skær den i tynde skiver. Hak løget og hvidløgene.
  • Smelt nu smørret i en gryde, og sautér løget og hvidløgene i et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt broccoli og bouillon, og lad det hele simre, til broccolien lige akkurat er kogt mør (det er ikke ønskeligt at overkoge den, da det vil påvirke smagen).
  • Blend suppen, gerne med en stavblender, og smuldr blåskimmelosten i. Lad den smelte i suppen, og smag til sidst til med salt og peber, samt evt. ekstra ost.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments