Annonce

2. mandag i advent: Blomkåls-cabonara med hasselnødder

Blomkåls-cabonara med hasselnødder og persille

Foto Chris Tonnesen
Min lille juleføljeton fortsætter her på “2. mandag i advent” med endnu en opskrift fra min nye kogebog Kødfri Mandag. Der er denne gang tale om en virkelig dejlig kødfri udgave af den italienske klassiker cabonara, som passer fantastisk ind på middagsbordet som et lille afbræk fra al julemaden. I stedet for bacon er denne version med ristet blomkål, hasselnødder, persille og rigelige mængder parmesan, som sørger for at tilsætte et godt skud umami, nu hvor kødet er udeladt.Idéen til opskriften fik jeg, da min søde kæreste forkælede mig med en hjemmelavet omgang cabonara under arbejdet med bogen. Det banede vejen for denne ret, for det er især den cremede sauce med æggeblommer og parmesan, der gør en cabonara lækker, og begge dele passer super godt med blomkål.
Har du lyst til at give bogen i julegave til en af dine kære, så sælges den i boghandler landet over. Du kan dog også købe den hos Saxo, hvor der tilmed er rabat på den lige nu. Se tilbudet lige her (en signeret kopi kan i øvrigt købes direkte hos mig).

2. mandag i advent: Blomkåls-cabonara med hasselnødder

Blomkåls-cabonara med hasselnødder og persille

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved
  • Olivenolie
  • 100 g hasselnødder
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bdt. bredbladet persille
  • ¼ l piskefløde
  • 50 g parmesan
  • 400 g pasta penne
  • 4 æggeblommer
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader. Skær blomkålen i mundrette buketter, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
  • Hak nu hasselnødderne groft, og rist dem på en tør pande, til de begynder at tage farve. Sæt dem herefter til side.
  • Pil og hak løg og hvidløg. Varm lidt olie på panden, og steg begge dele sammen i et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt fløde, bring i kog, og lad det reducere i et par minutter.
  • Tilsæt parmesan, og smag til med salt og peber. Tag panden af varmen.Hak persillen, og kog pastaen efter anvisningen på pakken. Dræn pastaen, men gem gerne lidt af kogevandet. Kom pastaen tilbage i gryden, og tilsæt sauce, blomkål og hakket persille. Rør æggeblommerne i, og smag til med salt og peber.
  • Justér eventuelt konsistensen med lidt af kogevandet fra pastaen. Drys med de ristede hasselnødder, og servér med ekstra parmesan.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments