Vietnamesiske forårsruller med oksekød

Print opskrift

Friske vietnamesiske forårsruller med krydderurter, sprød hjertesalat, risnudler og oksekød udgjorde ikke bare en skøn frokost, efter jeg i går klokken lidt over middag tog et kig på indholdet i køleskabet. Det både var og er også en af de bedste former for restemad, jeg kan forestille mig. Oksekødet var fra den langtidsstegte oksetyksteg, jeg havde lavet dagen forinden, og i dette asiatiske setup fungerede det fremragende i tynde skiver sammen med lidt forskelligt fra grøntsagsskuffen.

Normalt, når jeg laver vietnamesiske forårsruller, steger jeg enten kylling, svine- eller oksekød sammen med asiatiske krydderier, men efter gårsdagens forårsrulleproduktion må jeg erkende, at meget lidt slår udgaven med rødt kød. Derfor er denne udgave af den vietnamesiske klassiker et sikkert hit, når der er en rest oksekød eller andrebryst fra dagen før.

De vietnamesiske forårsruller er legende lette at lave, og kan sådan set varieres alt efter, hvad man har ved hånden. Risnudler er dog et fast indslag hos mig. Ved indkøb af førstnævnte skal man blot lige være opmærksom på, at der findes en del forskellige slags. Dem, der bruges til denne slags forårsruller, er vietnamesiske vermicelli risnudler. Tag dog et godt kig på pakken, inden den ryger i indkøbskurven. Der findes nemlig også en anden slags vermicellinudler lavet på mungbønner. Denne slags nudler kaldes også glasnudler, da de er gennemsigtige i tilberedt tilstand. Jeg bruger dem blandt andet til de fremragende thailandske forårsruller, men her duer de ikke.

I gårsdagens forårsruller brugte jeg gulerodsstave, forårsløg skåret i tynde strimler, hjertesalat, frisk koriander og mynte samt førnævnte risnudler og oksekød i tynde skiver. De blev ledsaget af de forskellige dips; den ene den klassiske vietnamesiske dip på fiskesauce, hvidløg og chili og den anden hoisin sauce rørt op med en smule hvidløgsolie og drysset med knuste peanuts.

I går valgte jeg at skære forårsrullerne ud, men ofte ved tidligere lejligheder har jeg sat rispapirplader, en skål med varmt vand (til at blødgøre pladerne i) og en tallerken med fyldet på bordet. Herefter har jeg og mine medspisere så selv foldet forårsrullerne ved bordet.

Ingredienser

  • Rispapir
  • Rosastegt oksekød eller andebryst (alternativt kan stege kød eller brugte kogte rejer)
  • Friske krydderurter (fx koriander, mynte, sød thai basilikum)
  • Grøntsager i stave/strimler (fx gulerod, agurk, forårsløg)
  • Kogte risnudler (vermicelli risnudler)
  • Salat (fx hjertesalat)

Dyp rispapiret i varmt vand og læg det ønskede fyld på lige under midten. Fold top og sider stramt rundt om fyldet.

Server med vietnamesisk dip eller hoinsinsauce med knuste peanuts.


 

Fik du læst:

Hurtig tømmermændsmad - pastasalat med karry, bacon og kylling
Salat med røget laks, kartofler og asparges
Kinesisk Kung Pao kylling


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.
You can leave a response, or create a trackback from your own site.

2 Responses to “Vietnamesiske forårsruller med oksekød”


  • Kommentar from Prinsesse Suh

    Friske forårsruller er bare noget af det bedste og er totalt taknemmelige når det kommer til rester. Har lige lavet dine forårsruller med svinekød, og de var som sædvanlig et hit!

  • Kommentar from foodfanatic

    Kære Prinsesse Suh
    Jeg kunne ikke være mere enig. Det er dejligt med noget både sundt og nemt, som man kan bruge sammen med rester.
    Mvh
    Ps. Meget lidt slår de thailandske forårsruller ;)


Svar