Min vietnamesiske ven, Duy, lærte mig at lave disse lækre forårsruller fra hans hjemland. Ikke nok med at de smager fantastisk – de er også super sunde, da de laves uden den næsten altid obligatoriske friturestegning, som man forbinder med klassiske forårsruller. De er både gode som forret og hovedret, og kan sagtens fyldes med andet end det, jeg har skrevet ned under ingredienser.
Vi lavede forårsrullerne som forret til en middag med en flok venner. Da hovedretten ankom var alle mætte, da forårsrullerne smagte så godt, at det var umuligt at holde igen.
Vietnamesiske forårsruller
Ingredienser
- 1 pakke risnudler
- 1 pakke rispapir
- Cirka 500 gr kylling (oksekød eller en håndfuld pillede, kogte tigerrejer)
- 1 håndfuld sød (thailandsk basilikum)
- 1 håndfuld mynte
- 1 håndfuld koriander
- 2 gulerødder i stave
- 2 agurker i stave
- En håndfuld snittet iceberg
- 1 tsk sukker
- 2 spsk seasoning sauce eller østerssauce
- 1 tsk fiskesauce
Fremgangsmåde
- Risnudlerne overhældes med kogende vand og trækker indtil de er ‘al dente’. Sker det ikke, gentages processen blot. Kødet steges i lidt olie på panden, mens seasoning sauce eller østerssauce, sukker og fiskesovs tilsættes. Når kødet er gennemstegt stilles det til side.
- Herefter til den sjove del:Alle grøntsager, urter, kød og nudler anrettes på bordet. En gryde med varmt vand stilles i midten, hvori man lægger rispapiret et ad gangen indtil det blødes op. Det tager ikke mere end ganske få sekunder.
- Herefter lægges rispapiret på tallerkenen, hvorefter man fylder op med grøntsager, kød, urter og nudler alt efter smag og behag.Spises sammen med vietnamesisk dippingsauce.