Tacos med kylling, avocado og mexicansk kålsalat

Tacos med kylling
Tacos med kylling


Jeg har fået nok af februarkulden og er draget mod varmere himmelstrøg, som I kan læse mere om her på siden inden længe, men derfor skal I ikke snydes for en opskrift. Det var de lækre og farverige tacos med krydret kylling, avocadopuré og mexicansk kålsalat, der vandt den lille opskriftsbattle på min Facebook-side den anden dag, så i dag drager mine tanker langt mod vest, selv om jeg selv er taget i den modsatte retning.
Umiddelbart virker ingredienslisten måske lang, men opskriften her blev nu altså sat sammen med lidt forskellige sager fra hylderne i køleskabet og i køkkenskabene. Okay, mit køleskab er måske også lidt mere fyldt end hos de fleste (min kæreste vil nok sige ”overfyldt”), da jeg arbejder med at udvikle opskrifter, men jeg vil gerne tilføje, at du sagtens kan variere retten her, efter hvad du nu engang har ved hånden. Har du eksempelvis ikke spidskål, så kan du bruge hvidkål eller rødkål, og kyllingestykkerne var hos mig en rest, som du kan erstatte med en rest okse- eller kalvebøf eller endda store eller mellemstore rejer.
Det er nok desværre de færreste herhjemme, der har smagt rigtige majstortillaer, som man bruger til at lave det, som mexicanerne kender som tacos. Indtil jeg selv besøgte Mexico for nogle år siden efterhånden, ledte ordet også mine tanker hen på de sprøde skaller, vi kender fra Santa Marias taco-kit. Rigtige taco’er er dog bløde og lavet på majsmel. De er ikke helt nemme at få fat i, men bor du i København, så kan du smutte forbi Hija De Sanchez i Kødbyen, hvor de sælger 12 tacos til en 50’er (de har i øvrigt også en bod i Torvehallerne, som åbner til april). Du kan også købe dem online hos Chilihouse.dk, som i øvrigt også sælger en tortillapresse samt den særlige majsmel, Masa Harina, som du skal bruge til at lave dem fra bunden. Er alt dette for besværligt, så kan du nu også uden videre bruge almindelige hvedetortillaer, som du kan købe i almindelige supermarkeder.
Opskriften her er tænkt som en hovedret, men den vil nu også være super som forret. Beregn da blot et par stykker per person. Slut eventuelt af med den gode chili con carne.

Tacos med kylling, avocado og mexicansk kålsalat

Tacos med kylling, avocadopuré og mexicansk kålsalat

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g kyllingefilet
  • Olie til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. fajita-krydderi
  • Chilipulver
  • 24 majstortillas
  • Koriander til pynt
  • 2 limes
  • Salt, peber

Avocadopuré:

  • 2 modne avocadoer
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1-2 limes
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ chilipulver
  • ½ tsk. paprika
  • Salt

Mexicansk kålsalat:

  • 1 lille spidskål eller ½ medium
  • ½ rødløg
  • ½ bdt. koriander
  • 2-3 limes
  • 1 nip sukker
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Skær kyllingefilterne i små tern på ca. 1,5 cm. Hak hvidløgsfed fint eller pres dem. Varm en sjat olie på en pande, og steg kyllingefileterne sammen med hvidløg, fajita-krydderi, chili, salt og peber, til kødet er gennemstegt. Sæt til side.
  • Lun majstortillaerne i sølvpapir i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter.
  • Top tortillas med avocadopuré, kålsalat, kylling og koriander. Servér med limebåde samt evt. en simpel dressing på cremefraiche smagt til med hvidløg, limesaft, salt og peber.

Avocadopuré:

  • Mos avocadoer sammen med presset eller finthakket hvidløg, og smag til med limesaft og krydderier.

Mexicansk kålsalat:

  • Snit spidskålen i tynde strimler. Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Snit korianderen. Bland det hele sammen med limesaft, sukker, salt og peber. Lad den trække lidt på køl, inden servering.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments