Tacos med kylling, avocadopuré og mexicansk kålsalat
5 fra 1 stemme
Servings: 4personer
Ingredients
400gkyllingefilet
Olie til stegning
2fedhvidløg
2tsk.fajita-krydderi
Chilipulver
24majstortillas
Koriander til pynt
2limes
Salt, peber
Avocadopuré:
2modne avocadoer
1-2fedhvidløg
1-2limes
½tsk.stødt spidskommen
½chilipulver
½tsk.paprika
Salt
Mexicansk kålsalat:
1lille spidskål eller ½ medium
½rødløg
½bdt. koriander
2-3limes
1nip sukker
Salt, peber
Fremgangsmåde
Skær kyllingefilterne i små tern på ca. 1,5 cm. Hak hvidløgsfed fint eller pres dem. Varm en sjat olie på en pande, og steg kyllingefileterne sammen med hvidløg, fajita-krydderi, chili, salt og peber, til kødet er gennemstegt. Sæt til side.
Lun majstortillaerne i sølvpapir i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter.
Top tortillas med avocadopuré, kålsalat, kylling og koriander. Servér med limebåde samt evt. en simpel dressing på cremefraiche smagt til med hvidløg, limesaft, salt og peber.
Avocadopuré:
Mos avocadoer sammen med presset eller finthakket hvidløg, og smag til med limesaft og krydderier.
Mexicansk kålsalat:
Snit spidskålen i tynde strimler. Pil rødløg, og skær det i tynde skiver. Snit korianderen. Bland det hele sammen med limesaft, sukker, salt og peber. Lad den trække lidt på køl, inden servering.