Spagetti med cherrytomater, hvidløg og frisk basilikum

Spagetti med cherrytomater, hvidløg og frisk basilikum
Min ven Mattias var på besøg for nyligt, hvor han lavede denne fanstastiske spagettiret. Han er halv italiener og forklarede mig, at hvor hans familie kommer fra, bruger man i mange retter ikke mere end fem ingredienser . Det er for at undgå, at smagene overdøver hinanden. Denne ret er et godt eksempel på enkel mad, som smager super lækkert – faktisk så lækkert, at jeg var nødt til at lave det dagen efter (det er der, billedet stammer fra).

Hvis du selv vil lave ‘Spagetti ala Mattias’, skal du være opmærksom på, at mængden af indgredienserne kan varieres. Bare smag til så du finder en balance, som passer til lige nøjagtigt dine smagsløg.

  • To håndfulde cherrytomater
  • Cirka 3 fed hvidløg i fine skiver
  • En sjat fløde
  • Frisk basilikum
  • En lille dåse tomatpure
  • salt, peber, chili
  • Friskkogt spagetti
  • Olivenolie

Varm olivenolien op på en pande og tilsæt herefter hvidløg. Lad det stege en smule og kom så cherrytomater på panden. Tilsæt kort efter fløde, tomatpure og en smule chili. Smag til med salt og peber. Kom nu basilikum i og vend herefter spagettien i retten.
Server med den friske parmasan.
Tip: Jeg smager gerne til med en smule sukker for at tage surheden fra tomatpureen.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments