Spagetti med cherrytomater, hvidløg og frisk basilikum

Spagetti med cherrytomater, hvidløg og frisk basilikum
Min ven Mattias var på besøg for nyligt, hvor han lavede denne fantastiske spaghettiret. Han er halv italiener og forklarede mig, at hvor hans familie kommer fra, bruger man i mange retter ikke mere end fem ingredienser . Det er for at undgå, at smagene overdøver hinanden. Denne ret er et godt eksempel på enkel mad, som smager super lækkert – faktisk så lækkert, at jeg var nødt til at lave det dagen efter (det er der, billedet stammer fra).

Spagetti med cherrytomater, hvidløg og frisk basilikum

Spaghetti med cherrytomater, hvidløg og frisk basilikum

5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 2 Håndfulde cherrytomater
  • 3 Fed hvidløg (i fine skiver)
  • 1 sjat fløde
  • frisk basilikum
  • 1 dåse tomatpuré (lille dåse)
  • salt (smag til)
  • Peber (smag til)
  • chili (en smule)
  • spaghetti
  • olivenolie

Noter

Tip: Jeg smager gerne til med en smule sukker for at tage surheden fra tomatpureen.
Hvis du selv vil lave ‘Spaghetti ala Mattias’, skal du være opmærksom på, at mængden af ingredienserne kan varieres. Bare smag til så du finder en balance, som passer til lige nøjagtigt dine smagsløg.

Fremgangsmåde

  • Varm olivenolien op på en pande og tilsæt herefter hvidløg
  • Lad det stege en smule og kom så cherrytomater på panden
  • Tilsæt kort efter fløde, tomatpure og en smule chili
  • Smag til med salt og peber
  • Kom nu basilikum i og vend herefter spaghettien i retten
  • Server med den friske parmesan

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments