Annonce

Regnbueørred en Papillotte

Regnbueørred en Papillotte


Ørred en papillotte er en fantastisk lækker og sund måde at tilberede fisk på, hvilket er dejligt efter en måned med den tunge julemad. Inspirationen til at lave lige netop denne ret her til aften fik jeg efter, at jeg den anden dag spurgte på facebook, hvad der stod på menuen rundt omkring blandt madglade læsere af denne blog. Simremad som osso buco og chili con carne blev blandt andet nævnt, hvilket måske nok ikke er overraskende her i den bidende kolde januar måned, men der var også en del sunde retter på menuen. En af disse var et fiskefad med grøntsager, som gav mig lyst til at lave noget lignende.
Det resulterede i ovenstående regnbueørreder, som blev krydret med salt og peber, fyldt med dild og derefter lagt på to stykker bagepapir sammen med porre og citron. Hver fisk fik en sjat hvidvin og en sjat olivenolie, inden jeg foldede bagepapiret op omkring fisken og forseglede det ved at lave en lille pakke, som vist på nedenstående billede.

Regnbueørred en Papillotte


Det skønne ved denne ret er, at fisken dampes i egen saft sammen med den væde, man vælger at tilsætte. Jeg brugte som nævnt hvidvin og olivenolie, men kan kan også nøjes med en smule fond, eller måske en god klat kryddersmør. Denne metode betyder, at der dannes en dejlig sauce, som får endnu mere smag af de grøntsager eller urter, man tilsætter.
Hvilken som helst fisk kan bruges. Jeg valgte en hel fisk, men man kan sagtens bruge fileter. Så skal man blot huske at nedjustere stegetiden en smule.

Regnbueørred en Papillotte
Regnbueørred en Papillotte

Regnbueørred en Papillotte

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 regnbueørreder (almindelige ørreder eller anden fisk)
  • salt og peber
  • 1 citron
  • 2 porrer
  • en håndfuld frisk dild
  • en sjat hvidvin
  • en sjat olivenolie

Fremgangsmåde

  • Rens porrerne, og skær dem i skiver. Fordel porreskiverne på fire stykker bagepapir (eventuelt dobbelt), og læg en fisk på hver. Skær et par snit i siden på fiskene, krydr fiskene med salt og peber, og fyld dem med dild. Skær citronen i skiver, som lægges oven på. Hæld en sjat hvidvin og olie over hver fisk, og forsegl så pakken ved at samle de to sider og folde dem ind under hinanden som vist på billedet foroven (enderne  rulles sammen og lægges under fisken).
  • Stil fiskepakkerne på en bageplade i en 200 grader varm oven i cirka 25 minutter, indtil fiskene er gennemstegte.
  • Server sammen med eksempelvis ovnstegte kartofler og aioli eller mayonnaise med krydderurter og hvidløg.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments