Annonce

Quesadillas med oksekød og tomatsalsa med avocado

quesadillas med oksekød
Quesadillas med oksekød og tomatsalsa med avocado er mexicansk comfort food, når det er bedst. Jeg smagte for første gang quesadillas under en ferie i Mexico for nogle år siden. Vi havde checket ind på et lækkert hotel ud for en skøn badestrand med det fineste puddersand et par dage efter jul. Jeg husker tydeligt glæden ved at slippe for den danske vinterkulde, men måtte samtidig også erkende, at autentisk mexicansk mad var svært at opdrive lige her. Dog var der et enkelt lille bitte sted et stenkast fra hotellet, hvor klientellet så lokalt ud. Jeg gætter på, at det var ansatte fra de mange hoteller langs med stranden, som var stamkunder. Stedet solgte en enkelt ting, quesadillas, i flere forskellige variationer. Quesadillas kan vel bedst beskrives som Mexicos svar på paninien. Den består af tortillas, smeltet ost og forskellige slags fyld. Det er svært ikke at elske dem.
Min opskrift her er med godt krydret oksekød. Jeg har brugt flere forskellige krydderier i fra min ret så overfyldte krydderihylde. Du kan dog også i stedet bruge en færdig krydderiblanding som eksempelvis fajita-krydderi. Udover krydderierne er også både løg og hvidløg samt peberfrugt med til at give smag til fyldet.

Eksperimenter med fyldet

Har du en rest kylling fra gårsdagens aftensmad tilovers, kan du også sagtens bruge det i stedet for oksekød. Jeg er stor fan af at bruge rester på nye og sjove måder og på den måde undgå madspild. Det skal naturligvis ikke steges igennem på samme måde, men det vil være lækkert lige at give det en tur på panden sammen med krydderierne. På den måde sikrer du, at dine quesadillas bliver smækfyldt med smag.
Jeg har her valgt at servere en hjemmelavet tomatsalsa til. Jeg har tilsat moden avocado i tern for at give salsaen ekstra fylde, men præcis som med fyldet, kan du også variere den efter smag og behag.
Lyst til mere i den mexicanske genre? Tjek også opskriften på min chili con carne og tacos med kylling og kål.

Quesadillas med oksekød og tomatsalsa med avocado

Quesadillas med oksekød og tomatsalsa med avocado

Mexicansk "comfort food" når det er bedst. Quesadillas smager skønt med forskelligt fyld - her med krydret oksekød, løg, hvidløg og peberfrugt. 
5 fra 5 stemmer
Antal: 4
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter
  • Olie til stegning
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. oregano

Spicy tomatsalsa med avocado

  • 6 tomater
  • 1 chilipeber
  • 1 rødløg
  • 2 avocadoer
  • 1 bdt. koriander
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 lime
  • 8 tortillas
  • 200 g revet ost (gerne cheddar)
  • Salt, peber

Noter

I stedet for at tilføje en masse forskellige krydderier, kan du også bruge en købt krydderiblanding som eksempelvis fajita-krydderi eller lignende.
Cheddarost gør det rigtig godt i quesadillas. Du kan dog også sagtens bruge andre slags revet ost som mozzarella eller lignende.

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg. Sæt 1/3 af hvidløget til side til salsaen. Skær peberfrugterne i små tern. Varm madolie op på en pande og brun oksekødet. Kom løg, hvidløg og peberfrugter ved og sauter videre i et par minutter. Kom nu krydderblandingen ved og steg videre i yderligere to minutter. Smag til med salt og peber og tag panden af varmen.
  • Varm lidt olie på en pande, læg en tortilla på den og kom kødblandingen og ost på den ene halvdel. Fold den anden halvdel over og steg tortillaen på begge sider, til den er gylden og osten er smeltet.
  • Skær quesadillas ud i trekanter og server dem med salsaen.

Spicy tomatsalsa med avocado

  • Skær tomaterne i tern. Hak chilipeberen. Pil rødløget og hak det. Skær avocado i grove tern og snit korianderen groft. Kom det hele i en skål sammen med det gemte hvidløg, olivenolie, limesaft, salt og peber. Smag til.

Opskriften er udviklet til Nemlig.com’s måltidskasser

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments