Hurtig tømmermændsmad – pastasalat med karry, bacon og kylling

Hurtig tømmermændsmad - pastasalat med karry, bacon og kylling
Jeg er frygtelig træt i dag efter gårsdagens indtagelse af lidt for mange white russians. Både træthed og tømmermænd gør, at jeg havde lyst til noget hurtigt og noget salt (i dette tilfælde bacon). Det bliv derfor til en portion pastasalat inspireret af en frokost, som jeg købte på en café i sidste uge.
Jeg brugte fuldkornspasta for at gøre det hele lidt sundere og tilsatte et drys hakket persille på toppen. Den smagte dejligt, men kan som den udgave jeg fik fra cafeen, sagtens klare at blive spist med en traditionel dressing, selv om pastaen er vendt i cremefraiche tilsat karry. Dengang fik jeg den med sådan en typisk cremefraichedressing, hvilket jeg syntes smagte rigtig godt. Det havde jeg dog ikke ved hånden i dag, så jeg serverede den med en smule thousand island, som dog ikke var helt nær så godt til.

Ingredienser til 2 personer:

  • pasta (jeg brugte fuldkorns pastaskruer)
  • salt
  • 1 pakke bacon
  • 1 kyllingefilét
  • 2 – 3 dl cremefraiche
  • 2 – 3 tsk karry
  • ½ – 1 tsk sukker
  • salt
  • peber
  • 1 spsk skalotteløg, hakket (almindeligt løg kan også sagtens bruges)
  • 1 lille gulerod, revet
  • salat
  • evt lidt hakkede friske urter

Steg kyllingefileten i ovnen ved 200 grader i 20 – 25 minutter eller efter anvisningen på pakken. Når den er stegt færdig skæres den i mindre stykker.
Mens kyllingefileten er i ovnen, koges den ønskede mængde pasta (også efter anvisningen på pakken) i vand tilsat en smule salt.
Bland cremefraiche, skalotteløg, karry, sukker, salt og peber og smag til. Vend det i pastaen sammen med den revne gulerod og lad det køle lidt af.
Steg baconen sprødt på en pande, lad det dryppe af på noget køkkenrulle og del så i mindre stykker.
Fordel lidt salat i bunden af en skål, læg pastaen ovenpå og fordel herefter kylling, bacon og eventuelt lidt friske hakkede urter på toppen.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments