Karrysuppe med hjemmelavede croutoner

karrysuppe med rodfrugter
Foto Columbus Leth
I dag kommer den dejligste opskrift på en mild og cremet karrysuppe som er fyldt med en masse gode grøntsager. Jeg elsker supper som denne, hvor man kan få sig et ordentligt vitaminboost fra sæsonens grove grøntsager. Og det er vel at mærke helt uden at skulle gnave kæben af led. Det er i øvrigt også en rigtig god måde at få en masse grønt i børn. Det er noget, jeg har kæmpet lidt med en gang imellem med min egen 2-årige. Supper er dog tit og ofte et hit. Det gælder især sådan noget som tomatsuppe, jordskokkesuppe og den altid gode kartoffel-porresuppe. Også denne her karrysuppe blev serveret for den lille mand, og den blev også spist med glæde.

Karrysuppe til store og små

Du bestemmer i øvrigt selv, hvor mild eller stærk, din suppe skal være. Elsker du karrysuppe med masser af kraft, så brug en stærk karry eller supplér evt. med en smule chili. Skal den til gengæld serveres for børn, så anbefaler jeg, at du bruger den mildeste karry, du kan finde. Det er bedre at bruge en mild karry i stedet for at bruge en mindre mængde stærk karry, da du i så fald går glip af smag.

Madlavningsfløde, piskefløde eller kokosmælk

I min karrysuppe har jeg brugt en madlavningsfløde på 8%, men må den gerne være mere cremet, så kan du bruge en på 15 %. Og har du tilfældigvis en helt almindelig piskefløde på lager, så går det også an. Sørg dog for at starte ud med en mindre mængde, og kom så herefter mere i, hvis du synes, at suppen kan klare det. Sågar kokosmælk kan også gå an, hvis du foretrækker det.
Til suppen her, som i øvrigt blev lavet til Boligliv, har jeg valgt at toppe den med hjemmelavede croutoner. Du kan dog fint bruge den købte slags eller helt undvære dem og blot servere suppen med lidt godt brød ved siden af.
karrysuppe med croutoner

Karrysuppe med hjemmelavede croutoner

Karrysuppe med hjemmelavede croutoner

Skøn, lækker og cremet karrysuppe med hjemmelavede croutoner med hvidløg og persille.
5 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 300 g gulerødder
  • 1/2 stor knoldselleri stort eller 1 lille
  • 1 rød eller gul peberfrugt
  • Olie til stegning
  • 2 spsk. karrypulver
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1,25 liter hønsefond
  • 2,5 dl madlavningsfløde (8 eller 15 %)
  • Salt, peber

Hvidløgscroutoner

  • 1 fed hvidløg
  • 3-4 kviste bredbladet persille
  • 75 ml olivenolie
  • 3-4 skiver lyst brød
  • Salt, peber

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg. Skræl rodfrugterne, og skær dem i grove tern. Skær peberfrugten i tern.
  • Brænd karryen af i olie i en stor gryde. Tilsæt løg og hvidløg, og lad dem stege med, til løgene er klare. Kom nu rodfrugterne og peberfrugt i gryden sammen hønsefond og gurkemeje. Bring gryden i kog, og lad den simre i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Tilsæt fløden, og blend suppen. Smag til med salt og peber.
  • Hæld suppen i dybe tallerkner, og top med hvidløgscroutoner samt evt. hakket persille ved bordet.

Hvidløgscroutoner

  • Knus hvidløget, og hak persillen fint (gem eventuelt lidt til pynt). Bland begge dele med olivenolie, salt og peber.
  • Skær brødet ud i grove tern, og vend dem i olieblandingen.
  • Fordel croutonerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt den i en 200 grader varm ovn i cirka 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments