Kanapéer | Melbatoast med to slags flødeost

melbatoast med flødeost
Melbatoast med flødeost. Den lyserøde er rørt op med finthakket peberfrugt, mens den grønne er rørt op med hakket persille og purløg.
Kanapéer | Melbatoast med to slags flødeost
Blinis med røget laks, rødløg og cremefraiche rørt med hakket purløg.
Kanapéer | Melbatoast med to slags flødeost
Blinis med to slags kaviar, cremefraiche, rødløg og dild.
Kanapéer | Melbatoast med to slags flødeost
Crostini med kyllingeleverpate med marsala serveret med karamelliseret løg.
Kanapéer | Melbatoast med to slags flødeost

Vesterhavost på pinde sammen med røde vindruer.ret løg.


En af de ting, jeg faktisk bedst kan lide at lave i køkkenet, er kanapéer. Jeg synes det er hyggeligt, at gå og planlægge hvilke, der skal serveres, og så er de jo bare utroligt fine at kigge på. Samtidig er de relativt simple at lave. Det kan godt være, at der skejes ud med en enkelt eller to, men når der skal serveres flere forskellige slags, og man samtidig vil være en del af selskabet istedet for at stå og svede hele aftenen i køkkenet, så er det bedst, hvis de er nemme at gå til.
Anledeningen til gårsdagens kanapéproduktion var min søsters 25-års fødselsdag, som blev holdt for en flok af hendes veninder. Med et glas hvidvin blandet med danskvand og hyldeblomssaft, en utroligt frisk og velsmagende drik, fik de serveret blinis med laks og kaviar, melbatoast med to slags flødeost, ostehapsere med vindruer, crostini med kyllingeleverpate og et par ting mere, som jeg ikke fik taget billeder af. Alle tingene er ret simple at lave, og der er ingen af tingene, der vil vælte økonomien. Kort sagt enkle, lækre og su-venlige kanapéer.
Opskrifterne kommer separat, da indlægget her ellers vil blive meget, meget langt. Jeg starter med melbatoast med to slags flødeost, som er utroligt fine og meget hurtige at lave. De vil nu være en fast bestanddel af fremtidige ‘cocktailparties’.

melbatoast med flødeost

Melbatoast med to slags rørt flødeost

Lækre kanapéer med to slags flødeost med peberfrugt og urter.
0 fra 0 stemmer
Antal: 10 personer

Ingredienser

  • 2 pakker melbatoast
  • 2 gange 200 gram flødeost
  • ½ rød peberfrugt
  • et par stilke persille
  • en lille håndfuld purløg
  • Salt og peber

Noter

Er flødeosten meget fast i det, kan man eventuelt blande en spiseskefuld fløde eller mælk i, da den ellers kan være svær at få ud af sprøjteposen.

Fremgangsmåde

  • Hak peberfrugten meget fint – gerne i en minihakker. Tag cirka halvdelen fra, og tilsæt halvdelen af flødeosten. Bruger du en minihakker, tilsætter du bare peberfrugten og hakker den i minihakkeren.
  • Vend nu resten af flødeosten i, og smag til med salt, peber og eventuelt mere hakket peberfrugt. Resten bruges til pynt. Sæt blandingen i køleskabet, indtil den skal bruges.
  • Samme fremgangsmåde bruges ved den grønne flødeost. Gem lidt af purløget til pynt.
  • Lige inden servering hældes flødeosten i en sprøjtepose, og der laves små toppe, som pyntes med enten peberfrugt eller purløg.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments