Kammuslinger med agurk, blomkålscreme og dild

Nytår 5-1

Foto Henrik Freek

I dag kommer der en rigtig festlig ret med kammuslinger, som passer helt perfekt menuen her i weekenden, hvis du får gæster, eller hvis du blot vil forkæle dig selv og dine kære med noget ekstra lækkert. Jeg lavede opskriften til smagogbehags nytårsnummer, og efter min mor havde spurgt mig til råds om madidéer (det plejer sjovt nok at være omvendt), så satte hun denne ret på sit nytårsbord. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at thaierne er et folkefærd, der ikke lægger fingre imellem, når deres meninger skal ud. Derfor får jeg det altid at vide, hvis der er noget af det, jeg serverer for min mor, der kunne være bedre. Denne gang var der dog kun ros, hvilket i min verden er noget af et kadeau.
Retten er egentlig rigtig simpel at lave, og så er den enormt smuk, når du serverer dem i kammuslingeskaller. De kan købes hos fiskehandlere nogle gange, men for at være helt sikker på at kunne få fat på dem, så kan det være en idé at ringe et par dage i forvejen. Når du først har kammuslingeskallerne i hus, så kan du vaske dem efter brug og genbruge dem, næste gang der skal kammuslinger på menuen.
Prøv så vidt muligt at få fat i friske kammuslinger, da kammuslinger fra frost har det med at ændre konsistens. Der kan være stor forskel i størrelsen, og får du fingrene i de store, så er det rigeligt med en enkelt per mand. Er de små, kan du evt. lægge tre styk i hver kammuslingeskal.

Kammuslinger med agurk, blomkaalscreme og dild

Kammuslinger med agurk, blomkålscreme og dild

5 fra 1 stemme

Ingredienser

  • 100 g blomkål
  • 1,5 dl fløde
  • 1 bdt. dild
  • 1 dl koldpresset rapsolie
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1/4 agurk
  • 8-12 kammuslinger (gerne med skal)
  • Olie til stegning
  • Dild til pynt
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  • Skær blomkål ud i buketter og kog dem møre i vand. Giv dem dernæst et opkog i fløden, blend og sigt.
  • Smag til med salt.
  • Blend dild med olie og sigt.
  • Kog en syltelage af eddike og sukker, afkøl, og vend agurketern i.
  • Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle hvis nødvendigt, og drys en smule salt på.
  • Steg kammuslingerne i olie på en non-stick pande i ca. 1 minut på hver side afhængigt at størrelse.
  • Anret i små skåle eller i kammuslingeskallerne sammen med blomkålscremen, dildolien, syltede agurketern, dildkviste og et drys peber.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments