Grillede steaks med fennikelsalat

sponseret Marineret grillbøf med salat

Foto Ditte Ingemann
Det er vist ikke en helt normal november her i huset, når det gælder middagsglæder, men her har den allerede stået på flæskesteg, andesteg og risalamande. Mens de to første var i forbindelse med noget arbejde, så var det sidste ren og skær for fornøjelsens skyld. Jeg har dog lovet mig selv, at jeg ikke må spise det al for meget risalamande, og det samme gælder både and og flæskesteg, før juleaften, for det er altså ikke sjovt endelig at nå frem til den store aften og så finde ud af, at julemaden allerede hænger en langt ud af halsen.
Det er også tanken bag dagens opskrift, som er blevet til i samarbejde med Kosan Gas. Den er nemlig tiltænkt som et let og tiltrængt alternativ til den fede julemad. Som tidligere nævnt, da jeg delte opskriften på mine vietnamesiske grillspyd, så er jeg og en lille håndfuld dygtige med-madbloggere blevet bedt om at lave vores bud på dejlig grillmad, som er så nem og hurtig, at den sagtens kan indgå på hverdagsbordet (du kan se både mine og de andres opskrifter på Kosan Gas’ hjemmeside lige her). Til den slags benytter jeg altid min gasgrill, som er flyttet ud på altanen i mit nye hjem, hvor grillerier frem over vil foregå til udsigten af tårnet på Vor Frue Kirke i København.
Jeg har i opskriften her brugt en helt almindelig oksesteak, men du kan også sagtens lave den med enten lam eller kylling. Marinaden er super til begge dele. Det marinerede kød får selskab af en virkelig dejlig og anderledes fennikelsalat. Selv om du måske ikke er kæmpe fan af fennikel, så tror jeg nu nok, at de fleste alligevel vil være vilde med denne her. Syren i salaten og ikke mindst sammenspillet med de resterende ingredienser går ind og gør et eller andet ved den, som er helt uimodståelig. Den er i øvrigt også rigtig god til et hav af andre retter.

Grillede steaks med fennikelsalat

Grillede steaks med fennikelsalat

No ratings yet
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 kviste frisk rosmarin
  • 1 tsk korianderfrø (kan udelades)
  • 2-3 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • Saft og skal af ½ økologisk citron
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk flagesalt
  • 4 gode steaks (fx entrecote)

Fennikelsalat

  • 2 stk. fennikel
  • 4 stilke bladselleri
  • 1 lille rødløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 citron
  • ½ bdt mynte
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Pluk bladene af rosmarinkvistene, og stød dem godt i en morter sammen med korianderfrø og hvidløg, til du har en grov pasta. Bland den med olivenolien, citronsaft- og skal, peber og salt. Vend steaksene heri, og lad dem marinere i mindst 10 minutter, men gerne længere, hvis tiden er til det.
  • Grill bøfferne efter smag og behag (stegetiden afhænger altid af bøffernes tykkelse og grillens varme).
  • Servér de grillede bøffer med fennikelsalat eller andet favorittilbehør.

Fennikelsalat:

  • Halvér fennikel, og snit den i helt tynde skiver. Snit bladselleri i aflange skrå skiver. Pil rødløget, halvér det, og snit det fint. Hak mynten groft. Vend fennikel, bladselleri og rødløg sammen med olivenolie, citronsaft efter smag samt salt og peber. Top med mynte.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments