Vietnamesiske grillspyd med kålsalat

Vietnamesiske grillspyd

Sponseret

Foto Ditte Ingemann
For ikke så lang tid siden boede jeg i en lille toværelseslejlighed i Brønshøj en god 30 minutters cykeltur –lidt længere i modvind – fra indre København i nordlig retning. Jeg elskede den lejlighed. Den var gammel, men klassisk og hyggelig, og så havde jeg den mest fantastiske ostehandler og slagter lige rundt om hjørnet, hvor jeg blev mødt med et ”hej Nadia”. Den slags steder findes der desværre færre og færre af. Hvad jeg dog ikke savner, er de fire etager, jeg skulle op og ned, hver gang jeg skulle grille i gården. Selv om jeg er stor fan af hygge-elementet ved at grille og ikke mindst grillsmagen, så blev det til minimale mængder grillerier, når jeg ofte måtte op og ned adskillige gange efter service, mad og drikkevarer.
I dag er jeg heldigere, når det gælder grillmulighederne, for hvor jeg bor lige nu, er der en stor overdækket terrasse, hvor min gasgrill er fast beboer. Det går lynhurtigt, da der ikke er kul, der skal tændes op i god tid, og med den nemme adgang til den, er det med at grille ikke noget, der behøver at være begrænset til årets varmeste måneder længere.
Dagens indlæg er udgivet i samarbejde med Kosan Gas, der har fået min søde veninde Ditte Ingemann fra The Food Club til at skyde billeder af min opskrift. Det er blevet til en samling af lækre grillopskrifter til hele året fra både mig og et par andre bloggere, madstylister og kogebogsforfattere, som du finder på Kosan Gas’ hjemmeside lige her.
Jeg deler i dag opskriften på mine grillede vietnamesiske grillspyd, som jeg serverer med vietnamesisk kålsalat. Jeg har tidligere lavet en version med kød herinde, men da den her er ledsager til nakkefilet på spyd, så er den udelukkende lavet på grøntsager, urter og peanuts.

Vietnamesiske grillspyd med kålsalat

Vietnamesiske grillspyd 

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 3 små (asiatiske skalotteløg (eller 2 almindelige skalotteløg))
  • 4 fed hvidløg
  • 2 stk citrongræs
  • 2 spsk fiskesovs
  • 1 spsk østerssauce
  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk stødt sort eller hvid peber
  • 500 g nakkefilet

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løgene og hvidløgene, og hak citrongræs meget fint. Bland alle tre dele med resten af ingredienserne til marinaden.
  • Skær nakkefileten i tynde skiver/strimler, og vend dem sammen med marinaden. Lad dem trække på køl i mindst en halv time ( gerne længere hvis du har tid). Sæt kødet på grillskyd, og grill dem ved moderat varme, så de ikke brænder på, til kødet er gennemstegt.
  • Servér grillspydene med den vietnamesiske kålsalat herunder. De vil også være god med en papayasalat.
Vietnamesiske grillspyd med kålsalat

Vietnamesisk kålsalat

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 hvidløgsfed
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk limesaft
  • 3 spsk fiskesauce
  • 1 spids- eller lille hvidkål
  • 2 store gulerødder
  • 1 lille rødløg
  • ¼ bdt. koriander
  • ¼ bdt. mynte
  • 1 chilipeber
  • 4 spsk peanuts

Fremgangsmåde

  • Knus hvidløgsfed, og bland det med sukker, limesaft og fiskesauce. Rør det sammen, til sukkeret er opløst.
  • Snit kålen i fine strimler. Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne (tynde stave) – gerne med julienneskræller, hvis du har sådan en. Pil og halvér rødløget, og snit det fint. Hak urterne groft, snit chilipeberen fint, og hak peanuts groft.
  • Bland det hele med dressingen.
Del indlægget
Abonner
Giv besked om
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments