Enchiladas med oksekød, peberfrugt og bønner

enchiladas med oksekød, peberfrugt og bønner
Foto Columbus Leth
Enchiladas er et skønt alternativ til både tacos, quesadillas og chili con carne, når mundvandet løber mod det mexicanske smagsunivers.  De her enchiladas med oksekød og bønner blev til i forbindelse med restemads-temaet til Boligliv, hvor de lækre hjemmelavede træstammer også indgik.
Jeg gætter på, at de næsten endeløse dage med selvvalgt Corona-karantæne for mange har ført til grundige oprydninger af alle hjemmets afkroge – inklusive fryseren. Sådan har det i hvert fald været hjemme hos mig. Og er du en del af en børnefamilie, så er der nok en overhængende sandsynlighed for, at du er stødt på en rest kødsovs under det seneste fryser-gennemsyn. Med en 3-årig her i huset, er det i hvert fald en af de ting, som vi altid har en eller flere bøtter af på frost, så vi kan spare tid og opvask i hverdagen.
Er du så heldig at have en rest kødsovs, så er det bare om at komme i gang! Det er både nemt og simpelt, og så er det en dejlig måde at give nyt liv til dine rester. Har du mindre kødsovs, end opskriften kalder på, så kan du eventuelt supplere med ekstra peberfrugt eller bønner. Og har du omvendt for meget kødsovs, kan du droppe bønnerne.

Enchiladas uden en rest kødsovs

Står du ikke lige med en rest kødsovs, så er der heldigvis råd for det. Du steger blot et hakket løg og så mange hakkede hvidløgsfed, du ønsker, og tilsætter derefter en lille pakke oksefars. Brun det grundigt, og tilsæt krydderierne fra opskriften herunder. Sautér et minuts tid, og kom nu et par skefulde tomatpuré ved sammen med en dåse hakkede tomater. Lad kødsovsen simre lidt, til du synes, at den er klar.
Du kan naturligvis også bruge en færdig tomatsauce, men gå så vidt muligt uden om dem med basilikum i. Det får nemlig smagen til at pege i retning af Italien.

Enchiladas med oksekød, peberfrugt og bønner

Enchiladas med oksekød, peberfrugt og bønner

Nem opskrift på de lækreste enchiladas med oksekød, peberfrugt og bønner toppet med tomatsauce og revet ost. Jeg har her brugt en rest kødsovs, men du kan også lave den fra bunden - se noter i teksten over opskriften.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • Ca. 400- 500 g kødsovs
  • 1 ds. bønner (fx kidney, sorte bønner eller et mix)
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. oregano
  • Stødt chilipulver efter smag
  • 1-2 peberfrugter
  • 1 lille rødløg
  • Olie til stegning
  • 8 to rtillas
  • 1-2 dl færdig tomatsauce
  • 150 g revet ost
  • Evt. hakket koriander eller persille til pynt
  • Evt. hakket rødløg til pynt
  • Evt. snittet chili til pynt

Fremgangsmåde

  • Lun kødsovsen i en gryde sammen med bønnerne, og krydr med spidskommen, oregano og chili. Sæt den til side.
  • Skær peberfrugterne i strimler. Pil rødløget, halvér det, og skær det i tynde både. Sautér begge dele på en pande i olie ved jævn varme i et par minutter, til løgene er klare.
  • Fordel kødsovs og grøntsager i tortillas, og læg dem med lukningen nedad i et ovnfast fad. Dryp tomatsauce over, og top til sidst med revet ost.
  • Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter, til osten er smeltet og gylden.
  • Pynt med urter, rødløg og/eller chili, og nyd evt. de varme enchiladas med en god salat.

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments