Bagte æg med chorizo, bønner, tomat og queso fresco

Reklame for Bonduelle

bagte æg med tomat
Bagte æg i skøn harmoni med en krydret tomatsauce med chilibønner, chorizo, frisk oregano og queso fresco er en skøn ret til brunch- eller frokostbordet. Ja, jeg vil sågar sige, at den også egner sig fint til aftensmad. Der er smæk på smagen takket være den røgede smag fra chorizoen og ikke mindst alle krydderierne.
Det bedste er næsten, at retten er virkelig nem at lave, og så kan du forberede det meste i forvejen. Når jeg skriver det meste, er der egentlig blot tale om tomatsaucen, som de bagte æg hviler på. Når den først er lavet klar, så er det blot om at smide den i et ovnfast fad, lave et par fordybninger i den, og slå et par æg ud i dem. Nemmere bliver det ikke. Jeg har pyntet retten med den mexicanske friskost queso fresco og oregano. Du kan dog også bruge feta eller droppe osten helt, og andre urter som eksempelvis persille vil også gøre det godt oven på de bagte æg.
Bagte æg

Ny madkanal på Instagram

Min opskrift på bagte æg er sponseret af Bonduelle, som jeg tidligere har samarbejdet med i forbindelse med blandt andet opskrifterne på spicy bønnesuppe og tacos med lyn-chili med tomatsalsa og avocado. Vi er ret meget ovre i det spanske og mexicanske køkken, hvilket efter min mening er helt oplagt til især bælgfrugter.
Opskriften er desuden også blevet til i samarbejde med IG MAD TV – et splinternyt online madunivers med base på Instagram. Her får du madvideoer og opskrifter udviklet af både mig og en række andre dygtige bloggere og madskribenter. Lige nu tager opskrifterne udgangspunkt i Bonduelles produkter. Det er i øvrigt også her, at du finder en lille madvideo med mig, som hører til opskriften herunder.

Bliv sulten og inspireret ved at klikke dig ind på madfilmen med mig lige her: Bagte æg med chorizo, chilibønner, tomat og queso fresco!!
Bagte æg med chorizo, bønner, tomat og queso fresco

Bagte æg med chorizo, chilibønner, tomat og queso fresco

Lækker og nem ret til brunch- eller frokostbordet med bagte æg med bønner, krydret chorizo og mexicansk friskost. 
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse25 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 200 g hel chorizo
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. chilipulver
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 ds cherrytomater
  • 1 ds kidneybønner
  • 3-4 æg
  • Olie til stegning
  • 100 g queso fresco ((mexicansk friskost - kan udelades))
  • Friske urter til pynt ((fx oregano))

Fremgangsmåde

  • Pil og hak løg og hvidløg. Skær chorizo i 1 cm tykke skiver. Varm lidt olie på en pande og sauter først chorizoen i et par minutter. Kom løg og hvidløg ved og sauter videre, til løgene er klare. Tilsæt paprika, chilipulver, oregano, cherrytomater og bønner. Mos et par af tomaterne med grydeskeen. Lad det hele simre ved svag varme i cirka 10 minutter under låg. Smag til med salt og peber.
  • Hvis din pande ikke kan gå i ovnen, så overfør indholdet til et ovnfast fad af passende størrelse. Lav et par fordybninger i saucen og slå æggene ud. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i cirka 10 minutter, til æggehviderne er faste.
  • Smuldr osten over panden og pynt til sidst med friske urter.
  • Nyd eventuelt med godt brød.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments