Ørredmousse

Ørredmousse


Ørredmousse er en hurtig og nem ret, som egner sig godt til kanapéer anrettet på små skriver ristet flute eller rugbrød og pyntet med citron og purløg eller eventuelt en smule karse.
Vælger man at servere ørredmoussen kom kanapé til en fest eller som en lille snack inden det egentlige måltid, så kan man med fordel lave flere forskellige slags som eksempelvis melbatoast med to slags flødeost, blinis mad kaviar og røget laks eller kanapéer med kyllingeleverpate.

Alternativt kan man servere ørredmoussen som forret. Form da moussen med to skeer dyppet i vand, til den har nogenlunde samme form som et æg. Anret moussen på en bund af sprød salat, og server sammen med citronbåde og en smule brød.
Jeg brugte en god, økologisk varmrøget ørredfilet fra Irland, som vi havde købt på et marked for et par uger siden. Da lysten til ørred ikke meldte sig umiddelbart efterfølgende (primært fordi vi også havde købt en god portion røget laks), røg ørredfileten i fryseren. Jeg tror, at jeg for fremtiden vil forsøge at sørge for at have en smule røget fisk i fryseren, da det tager ganske kort tid at tø op, og så kan man lave en lækker forret på ingen tid, hvis man skulle få uventede gæster.
Mængden i denne opskrift passer som forret til to personer.

Ørredmousse

Ørredmousse

No ratings yet
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 100 g varmrøget ørredfilet (uden ben)
  • 2 spsk cremefraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • 1 spsk hakket løg
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienserne på nær salt og peber i en blender, foodprocessor eller lignende, og blend til en ensartet masse. Smag til med salt og peber og eventuelt ekstra citronsaft hvis nødvendigt. Still ørredmoussen på køl, og tag den først ud lige inden servering.
  • Skal ørredmoussen bruges til kanapéer, så kom den da i en sprøjtepose og anret den på små stykker ristet brød. Pynt med citron og purløg eller karse.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments