Snickerskage

Snickerskage


Jeg indså desværre for alt sent, at det der med at være alene hjemme med snickerskagen slet ikke var så god en idé. Til trods for at jeg ikke er den helt store kagefan, formåede jeg at spise hele tre stykker af denne her lækre, snaskede sag, inden jeg gjorde op med mig selv, at kagen burde komme med en advarsel om den stærkt vanedannende effekt, den har på dem, der spiser den. Jeg vil faktisk vove at påstå, at jeg foretrækker denne kage frem for den berømte mudcake – se det er store ord. Dermed er I advaret.

Opskriften stammer fra en af min mors kollegaer, men hvor hun har fået den fra, ved jeg ikke. Som navnet ellers kunne friste én til at tro, så er der ikke snickers i. Kagens forskellige lag minder til gengæld lidt om en snickers: Først en dejlig kagebund, herefter et lag af nødder blandet med karamel og til sidst chokolade på toppen. Det er svært ikke at elske den. Jeg er især vild med de saltede peanuts’ sammenspil med karamel og chokolade. Når den smeltede chokolade er kølet af på toppen af kagen, kan den skæres ud til små firkanter, som nemt kan kommes i madpakken eller spises som en slags petit four til kaffen.

Chokoladen til snickerskage

Med hensyn til chokoladelaget, så brugte jeg en blanding af både mørk og lys chokolade – med overvægt af den mørke. Det anbefales at temperere chokoladen, for at den får det flotte, blanke look. Hak den derfor groft, og smelt så 2/3 over vandbad. Når det er smeltet, kommes den resterende chokolade i. Der røres godt, så det hele smelter, inden chokoladen hældes over kagen.

Det er svært at sige, hvor mange personer, kagen passer til. Det kommer nemlig helt an på, hvor store stykker, man skærer ud. Jeg har sat den oprindelige opskrift til 10 personer, men jeg vil dog vove at påstå, at der er rigeligt til 12 personer, da man nyder den i små stykker. 

Snickerskage

Snickerskage med peanuts, chokolade og karamel

Den bedste og mest snaskede snickerskage med saltede peanuts, karamel og chokolade.
5 fra 1 stemme
Antal: 10 personer

Ingredienser

Kagebund:

  • 200 blødt smør
  • 4 dl sukker
  • 3 æg
  • 4 dl hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 350 g saltede peanuts

Karamel:

  • 1 dl fløde
  • 1 dl mørk sirup
  • 2 spsk kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl sukker

Chokolade:

  • 250 g mørk chokolade (jeg brugte dog en blanding af lys og mørk)

Fremgangsmåde

Kagebund:

  • Rør smør sammen med sukker og tilsæt et æg ad gangen. Rør godt sammen. Bland bagepulver med mel og rør det i smørblandingen. Fordel dejen i en bradepande eller et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir og drys peanuts over. Bag i 15 – 17 min ved 200 grader, eller indtil du kan stille en kødnål eller lignende i midten og kagen, og den kommer op ren.

Karamel:

  • Mens kagen bages blandes alle ingredienserne til karamelmassen i en gryde, som bringes i kog. Lad simre i 8 minutter. Den fordeles på den færdige kage, mens kagen endnu er varm.

Chokolade:

  • Lad kagen køle af, smelt chokoladen over vandbad og fordel herefter oven på kagen. Lad chokoladen stivne lidt, inden den skæres ud.
  • Opbevar i lufttæt beholder. Kan også fryses.
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
62 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments