Sandwich med glaseret skinke og spidskål

Glaseret skinke
 
Foto Sarah Coghill

Det er gået stærkt her efter min hjemkomst fra USA, og på grund arbejdsmæssige forpligtelser har jeg været nødt til at rykke mit madkursus i august til en senere dato. Kurset den 24. september fra klokken 17 – 21 kører dog efter planen (der er få pladser tilbage). Der kommer mere info inden længe.

Dette indlæg handler om mad på farten, som efter min mening alt for ofte er en kedelig affære i Danmark. I Thailand er det lige modsat. Her begiver jeg mig allerhelst ud på gaden på tom mave, for man skal ikke gå mange skridt, før man falder over den første rullende madvogn eller et lille gadekøkken specialiseret i en af landets mange fantastiske klassikere. Herhjemme har jeg ærgret mig gang på gang, når jeg på grund af rumlende mave har været nødt til at sætte tænderne i en svimlende dyr bolle med ost eller en trekantssandwich fyldt med e-numre fra tankstationerne langs med motorvejen.

Irritationen over det begrænsede udvalg inspirerede mig til et tema om “den ulitimative sandwich”, som blev bragt i smagogbehags majnummer. Denne sag fyldt med tykke skiver glaseret skinke med spidskålssalat vil helt sikkert ikke skuffe. Skinken og salaten er også lækre uden brød – især serveret med et par kogte kartofler toppet med lidt smør, salt og peber (eller måske endda flødekartofler, når det bliver lidt koldere i vejret). Da mængden af skinke giver mere, end man måske kan nå at få spist i en sandwich, er det en god måde at komme af med lidt af den på. Ellers kan man altid bruge resterne i en tærte eller i disse gode butterdejspakker med skinke, ost og peberfrugt.


(4 – 6 personer)
Glaseret skinke med spidskålssalat

  • 1 lille røget skinke, ca. 1 kg
  • 1 dl brun farin
  • ½ dl sennep
  • ¼ dl whisky (kan udelades)
  • Smør
  • 8 -10 skiver godt brød

Kog skinken i ca. 45 minutter og lad den trække i vandet i 20 minutter. Giv brun farin, sennep og whisky et opkog og pensl på skinken. Glasér i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter. Lad skinken køle af en anelse og skær i tykke skive. Smør brød med smør og læg skinke og spidskålssalat mellem skiverne.
Spidskålssalat

  • ¼ spidskål
  • 2 forårsløg
  • ¼ bdt. blandede krydderurter, fx persille, purløg, bronzefennikel
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 tsk. sennep, evt. grovkornet
  • 1 tsk. sukker
  • Citronsaft
  • Salt, peber

Snit spidskålen fint og ”kram” den med fingrene. Snit forårsløg og hak krydderurterne groft. Bland cremefraiche med sennep, sukker og smag til med citronsaft, salt og peber. Bland alle delene sammen.
 

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments