Pasta penne med chorizo, bagte tomater og fløde

Pasta penne med chorizo


Flere har spurgt efter opskrifterne, jeg lavede i Philips mini-madprogram ”Restaurant Hjemmet”, som jeg postede den anden dag. Her på bloggen findes der allerede en variant af den ene, pasta med cremet chorizosauce, men i dag får I deluxe-udgaven, jeg lavede i forbindelse med programmet. Jer, der aldrig har prøvet den før, kan godt glæde jer. I andre kan evt. her finde ny inspiration til at gøre den endnu bedre.
Inspirationen til retten fik jeg som tidligere beskrevet en våd og stormfuld aften hjemme hos en kok i en lille landsby i nærheden af Cork i Irland Der var alt for lidt plads rundt om bordet, der bugnede med tallerkner, vinglas og brød, og stemningen var høj og festlig. Rundt i ring sendte vi denne her lækre pastaret med chorizo og fennikelfrø, der inspirerede mig til at lave egen udgave til bloggen senere hen.
Den aften står utroligt stærkt i min erindring. Jeg tror, at det skyldes, at denne aften for mig blev synonym med det perfekte middagsselskab. Sidstnævnte lyder så højtideligeligt – middagsselskab – men det var alt andet. Det var både afslappet og hyggeligt, og maden var så tilpas nem, at kokken uden sved på panden kunne fremtrylle et sandt festmåltid.

Pasta penne

Jeg er nok ikke ene om at tage munden for fuld nogle gange, når jeg har inviteret gæster på mad, og pludselig ender det, der til at starte med syntes som en simpel menu, med timevis i køkkenet og en gigantisk mængde opvask. Heldigvis er jeg med erfaringen i køkkenet blevet bedre til at administrere tiden, men nogle gange er det også bare rart, hvis man kan servere noget vildt lækkert, der ikke tager lang tid at bikse sammen. Det er hele tanken bag Restaurant Hjemmet, så netop derfor var min chorizo-pasta helt oplagt at tage med her.
Pastaen er i dagens anledning hjemmelavet på Philips nye pastamaskine, og jeg havde valgt pasta penne, fordi den er lidt usædvanlig i den hjemmelavede udgave. Herudover passer pasta penne super godt til retten, men skruer eller lignende kan også fint bruges. Jeg tror dog ikke, at pastapolitiet kommer efter dig, hvis du skulle finde på at benytte købt, men især i forbindelse med simpel mad til en gæstemiddag synes jeg, at det er rart at kunne gøre lidt ekstra ud rettens forskellige komponenter ved at lave så meget som muligt fra bunden.

Restaurant Hjemmet

Se hvordan jeg laver retten lige her. Opskriften på dampede dumplings, som jeg også laver i programmet, kommer snart på bloggen.

Pasta penne med chorizo, bagte tomater og fløde

Hjemmelavet pasta penne med chorizo, tomat og chili i en cremet sauce

Ingen bedømmelser endnu
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 200 g små tomater (fx cherry- eller blommetomater)
  • Olivenolie
  • 100 g chorizo (ikke skiveskåret)
  • ½ rød chili
  • ½ løg
  • 2-3 hvidløgsfed
  • ½ tsk fennikelfrø
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 dl flødesalt og peber efter smag
  • 1 håndfuld friskrevet parmesanost

Pynt:

  • frisk oregano og/eller persille

Pasta penne

  • 250 g hvedemel (alternativt 200 g durumhvedemel + 50 g hvedemel)
  • 1 æg + vand (95 g i alt)

Fremgangsmåde

  • Halvér tomaterne, læg dem i et ovnfast fad og dryp lidt olivenolie over. Krydr med salt og peber og sæt fadet i en 150 grader varm ovn i ca. 1 time eller til, de er tilpas bagte.Lav pastaen som anvist herunder.
  • Skær chorizo i grove tern, hak chili, løg og hvidløg. Varm lidt olie i en pande, sautér fennikelfrø kort og tilsæt chorizo, løg og hvidløg. Steg videre et par minutter og tilsæt dernæst tomatpuré og fløde. Rør sammen, smag til med salt og peber og vend saucen sammen med den kogte penne og de ovnstegte tomater. Drys med friske urter og masser af friskrevet parmesan.

Pasta penne

  • Sæt penne-skiven i pastamaskinen og hæld mel i. Pisk æg og vand sammen, tænd maskinen og indstil den til program 1 (lille portion). Tryk start og hæld langsomt æg- og vandblandingen i gennem åbningen i låget. Skær i passende størrelse, når pastaen begynder at komme ud. Kog i ca. 7-8 minutter i letsaltet vand, til pastaen er ’al dente’.
  • Servér gerne pastaretten med godt brød og en god salat.

— INDLÆGGET ER UDGIVET I SAMARBEJDE MED PHILIPS —

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments