Tv-kok for en dag i Restaurant Hjemmet

Johanna Åkerberg Kassel

Johanna Åkerberg Kassel
Som afsløret i gårsdagens blogindlæg, så kan jeg i dag endelig dele mit første mini-madprogram. Det er blevet til i et samarbejde med Philips, der netop har lanceret en splinterny pastamaskine. Der er naturligvis ikke tale om den velkendte manuelle slags, der drives ved hjælp af håndkraft. Der er derimod tale om en elektronisk version, der styres ved hjælp af et tryk på en knap, og som efter ca. 10 minutters maskinel æltning spytter alt fra pasta penne til fettuccine ud. Navnet på programmet er ”Restaurant Hjemmet”, og det er også den fælles betegnelse for konceptet bag maskinen og en række andre Philips-produkter til køkkenet.
I programmet tager jeg et smut forbi tv-kok og madskribent Louisa Lorang i hendes hyggelige lejlighed på Christianshavn, hvor hun byder på en rigtig sund og lækker voksenjuice, inden jeg går i køkkenet og laver to forskellige retter til os. Den ene er en gammel kending her fra bloggen, som jeg ved er en favorit blandt mange. Den har fået et lille tvist her, som gør den endnu sjovere. Til den anden ret har jeg brugt pastamaskinen til at lave kinesiske dumplings med fyld af blandt andet svinefars, spidskål og porre. Jeg smider dem i en lille bambusdamper over kogende vand, og efter få minutter er der serveret.
Restaurant Hjemmet

Er der mon nogen, der kan genkende denne?

Hele tanken bag konceptet er, at de bedste madoplevelser fås hjemme i eget køkken. Her ved man, hvem der kommer, og nøjagtig hvad der bliver serveret. Det er en tanke, jeg kan forene mig med, for selv om jeg elsker at gå ud at spise, så er der noget helt særligt ved at invitere ens venner og familie på middag – eller selv at blive inviteret. Mad har siden tidernes morgen været noget, der har bragt mennesker sammen, og jeg synes, at der er noget ganske særligt i at lægge en masse kærlighed i et hjemmelavet måltid og servere det for nogle gode mennesker. For mig er det en dejlig afslappet og uhøjtidelig måde at være sammen på, og hvis man selv er vært, så er det også en måde, hvorpå man kan vise, at man værdsætter sine gæsters selskab.
Herudover er jeg også bare stor fan af det hjemmelavede måltid (surprise) – også når man bare laver mad til sig selv. Så sent som i fredags havde jeg en lille flok venner på besøg til middag, og i løbet af aftenen spurgte en af mine gæster mig om min tilgang til det her med sundhed. I min verden skal der være plads til både fløde, chokolade og hvidt brød, men jeg forsøger at spise varieret. Der er kun en enkel regel, som jeg forsøger at følge, og det er, at maden så vidt muligt skal være uden en masse kunstige tilsætningsstoffer. Tommelfingerreglen er, at hvis du ikke kan udtale det, bør det ikke spises. Der er selvfølgelig altid undtagelser, men hvis man generelt laver maden fra bunden, så er det slet ikke svært (og så kan man med lidt bedre samvittighed spise snask på tømmermændssøndage).


Følg med her på siden den kommende tid, hvor du både kan lære mere om Louisas juicer, få opskrifterne på de retter, som jeg laver i programmet, samt muligheden for at vinde et eksemplar af Philips pastamaskine til en værdi af 1.999,- kroner.

— SPONSERET INDHOLD —

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments