Moderne smørrebrød på Almanak

Kartoffelmad

En hurtig anbefaling herfra mens hele nationen har gode gamle danske klassikere på hjernen, på bordet og ikke mindst i maven. Jeg spiste noget af det lækreste smørrebrød, jeg længe har fået, da jeg for kort tid siden besøgte Almanak på Havnegade 44 i København K til en frokostdate med en kær ven og kollega. Det hyggelige og smukt indrettede spisested har hjemme på The Standard ved Nyhavn, der ligesom et par andre af byens velrenomerede steder har Claus Meyer i ejerkredsen. Bygningen på havnekanten gik tidligere under navnet Custom House, men efter Danmarks gastronomiske altmuligmand tog over i fjor, genåbnede den både med jazzclub, den indiske Verandah og Torsten Vilgaards Studio, der i sidste måned modtog en af de eftertragtede Michelinstjerner. Det er til trods for, at den tidligere Noma-kok kun har svunget grydeskeen på adressen i lidt over et halvt års tid.

Den sidste af The Standards tre spisesteder, Almanak, har hjemme til højre for indgangen i stueetagen. Her er der masser af lys og udsigt til både vand og køkken. Sidstnævnte ledes af Denny Vangsted, der er udlært fra Michelinrestauranten Ensemble. Siden har han blandt andet været omkring prominente steder som Herman og The Fat Duck (Heston Blumenthals verdenskendte restaurant. Læs i øvrigt om mit besøg på hans nyere Dinner by Heston Blumenthal lige her). Aftenen byder på et sæsonbetonet a la carte-kort med mulighed for at vælge en treretters menu til 350 kroner, mens man i dagstimerne byder gæster på smørrebrødsklassikere i smuk indpakning.

Smørrebrød

Min kartoffelmad med løvstikkemayonnaise, malt, løg og sprøde chips lignende intet mindre end et lille kunstværk. Den var en del af den yderst rimelige “Den hurtige frokost”, hvor man for 155 kroner får to stykker smørrebrød efter kokkens valg. Ved siden af lå endnu et dejligt stykke rugbrød med generøse mængder rosastegt og velsmagende oksekød, syltet grønt, revet peberrod og både friske og ristede løg. Selv om også menuens tatar havde lokket, var jeg glad for mine valg, hvor både smag og kontrast mellem de forskellige teksturer var i top. Også på den anden side af bordet var der glæde over en lun æggekage, der så mindst lige så indbydende ud. Vi nød udsigten over vandet (husk at spørge efter et ved vinduet, hvis I bestiller bord på forhånd) og endte med sidde flere timer og hygge os med maden, kaffe og masser af snak. Almanak får min varmeste anbefaling.
Almanak på The Standard
Havnegade 44
1058 København K
+45 72 14 88 08
www.thestandardcph.dk
 

Del indlægget
Abonner
Giv besked om
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments