Min vindermenu til LG-maddyst

Min vindermenu til LG-maddyst

Den svenske blogger Catarina König i fulde sving

Sponseret

Som jer, der følger med på Facebook og/eller Instagram, allerede er klar over, så var jeg så heldig at rende med førstepladsen til LG-konkurrencen, som jeg fortalte for kort tid siden. Den fandt sted for en uge siden i anledningen af lanceringen af LGs nye køleskabe, som er skabt med intentionen om at mindske indehaverens madspild. Det var en kogende varm dag i København, som startede med et ordentlig regnskyl efterfulgt af en trykkende hede. Jeg tror dog først, at det var efter den halvanden times dyst, at det gik op for mig, hvor varmt der var. Det havde været en utrolig intens konkurrence, og selv om jeg egentlig ikke regnede med at vinde, ligger det nok i vores natur at gøre det så godt som muligt. Jeg havde nemlig forinden fået oplyst, at jeg blandt andet var oppe imod vinderen af Masterchef i Sverige, som altså var lidt af en trænet konkurrencekok.
Maddyst LG

Jeg og den norske deltager sveder i køkkenet. Dommerne hygger. 

Vi skulle alle lave to retter hver ud fra et af LGs nye køleskabe fyldt med ingredienser inspireret af læserkonkurrencen beskrevet i dette indlæg. Der var blandt andet kalvekulotte, torskefilet, laks, svinemørbrad og en hel kylling. Jeg valgte at fokusere på sidstnævnte, da ambitionen om at mindske madspild går hånd i hånd med tanker om bæredygtighed, så jeg valgte en proteinkilde, der gav mulighed for at bruge alle dyrets dele. Skindet blev stegt sprødt i ovnen, brysterne pocheret blidt, og lår og skrog blev kogt sammen i en trykkoger til den dejligste fond, som indgik i begge mine retter.
LG Cookoff

Vindermenuen

Min menu lød på grønne asparges med sauce blanquette (en sauce på æg, cremefraiche, fond fra kyllingen, smør og olivenolie), pandestegt laks, syltede agurkekugler og brændt hvidløg, mens hovedretten var frikassé med kyllingekødet, hvidvin, asparges, gulerod og friske urter samt knust sprødt kyllingeskind til at drysse over ved servering. Det var tilsyneladende et hit hos dommerpanelet, der bød på både repræsentanter fra Danmark, Norge, Sverige og Finland (fra Danmark var det Thomas Rode, der skulle spise sig igennem vores i alt otte retter).
LG cookofff

Madkombetanterne: Fra venstre Catarin König (S), Sofié (F), Linda Stuhaug (N) og mig

Tanker om bæredygtighed

Generelt har jeg en del at arbejde på, når det gælder om at leve et bæredygtigt liv, men det er noget, der optager mig i stigende grad. Jeg vil gerne spise mindre kød, og er allerede begyndt at eksperimentere, som man måske har bemærket her på siden. Herudover har jeg gennem lang tid fokuseret på at bruge alle dyrets dele som eksempelvis et kyllingeskrog, der aldrig ender i skraldepanden. At man så kan bruge de tanker under en konkurrence og tilmed vinde et gavekort til en restaurant, er kun dejligt. Dommerpanelet lagde nemlig vægt på bæredygtighedstanken i deres beslutning om at udnævnte mig som vinder.
I dagens indlæg skal jeg også offenliggøre vinderen af læserkonkurrencen. LG har udnævnt en vinder blandt alle de, der uploadede et billede af deres køleskab på min Facebook-side, som i sidste ende inspirerede de ingredienser, vi arbejdede med på dagen. Det blev Kim van Heesch Hergot, som er den heldige indehaver af et gavekort til en valgfri restaurant på knap 1700 kroner. Send mig en mail på foodfanatic (snabel a) foodfanatic.dk – så sætter jeg dig i kontakt med LG.
 

Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Relaterede indlæg
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments